Pereiti į pagrindinį turinį

Per ataką Dnipre žuvo garsus treneris: internautus stebina jo buto nuotrauka

2023-01-16 12:53
DMN inf.

Rusijos pajėgoms savaitgalį apšaudžius daugiabutį Ukrainos Dnipro mieste žuvo mažiausiai 36 žmonės. Vienas žuvusiųjų – bokso treneris Mychailo Korenovskis.

Stop kadras

Viešojoje erdvėje pasklido po atakos likusio buto, kuriame gyveno trenerio šeima, vaizdai. 

Kaip praneša UNIAN, socialiniuose tinkluose plinta atakos nuniokotos, tačiau per stebuklą išlikusios geltonos virtuvės nuotraukos – ant stalo čia išliko net padėta lėkštė su obuoliais.

Sportininkas atakos neišgyveno, tačiau, kaip skelbiama, jo šeima – žmona ir dukros – spėjo išeiti į lauką. Vyriškis norėjo prie jų prisijungti, bet jau buvo per vėlu.

Internete plinta ir vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotos šeimyninės idilės akimirkos – vienos dukterų gimtadienio šventė.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pasmerkė Rusijos žmonių „bailų tylėjimą“ dėl šeštadienio išpuolio ir pažymėjo, kad po jo Ukraina gavo daug užuojautos žinučių iš viso pasaulio.

„Gelbėjimo operacija tęsis tol, kol bus bent menkiausia galimybė išgelbėti gyvybių“, – sakė Ukrainos lyderis.

Daugiaaukščiame pastate gyveno maždaug 1,7 tūkst. žmonių. Gyventojai sakė, kad karinių objektų toje vietoje nėra. Aukų skaičius reiškia, kad tai kruviniausia pavienė ataka nuo rugsėjo 30-osios smūgio Zaporižios regione, skelbia naujienų agentūros AP ir transliuotojo PBS projektas „War Crimes Watch“.

Į daugiabutį Dnipre pataikyta Rusijai sparnuotosiomis raketomis apšaudant visą Ukrainą.

Daugiau naujienų