Pereiti į pagrindinį turinį

Atsakomybę už Las Vegaso ataką prisiėmė „Islamo valstybė“

2017-10-02 15:04
BNS inf.

Už kruviną sekmadienio vakaro ataką Las Vegase atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), pirmadienį pranešęs, kad tai jos „karys, atsivertęs į islamą prieš kelis mėnesius“.

„Las Vegaso atakos vykdytojas yra „Islamo valstybės“ karys, ir jis įvykdė operaciją reaguodamas“ į raginimus pulti šalis, prisidedančias prie karinių veiksmų prieš džihadistus, sakoma IS propagandos agentūros „Amaq“ pranešimuose internete. Tačiau agentūra nepateikė jokių šio teiginio įrodymų.

FTB: išpuolis nesusijęs su terorizmu

Tyrėjai kol kas sako, kad masinės šaudynės Las Vegase, per kurias žuvo mažiausiai 58 žmonės ir daugiau nei 500 buvo sužeisti, su tarptautinėmis teroristinėmis grupuotėmis „niekaip“ nesusiję, pirmadienį sakė FTB specialusis agentas.

„Islamo valstijos“ grupuotė per savo propagandos kanalą prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį, sakydama, kad šaulys buvo neseniai atsivertęs „karys“. Policija skelbia, kad išpuolį atliko 64 metų į pensiją išėjęs buhalteris Stephenas Paddockas (Stivenas Padokas).

„Tirdami šį įvyki kol kas nustatėme, kad su tarptautinėmis teroristinėmis grupuotėmis jis niekaip nėra susijęs“, – sakė už FTB biurą Las Vegase atsakingas specialusis agentas Aaronas Rousas (Aronas Rouzas).

 Įvykdė su lošimais susijusius pervedimus

Las Vegaso šaudynių įtariamasis S. Paddockas prieš išpuolį įvykdė kelis stambius banko pervedimus, susijusius su azartiniais lošimais, pirmadienį pranešė televizija BBC, remdamasi JAV teisėsaugos šaltiniais.

Pasak BBC, tų pervedimų vertė – kelios dešimtys tūkstančių dolerių. Visgi kol kas neaišku, ar tos banko operacijos susijusios su S.Paddocko laimėtais ar pralaimėtais pinigais.

Įtariamojo brolis Ericas (Erikas) patvirtino, kad S.Paddockas iš tiesų lankydavosi lošimo namuose.

Policija pirmadienį pranešė, kad sekmadienio vakarą iš viešbučio ir lošimo namų „Mandalay Bay“ 32-o aukšto į kantri muzikos festivalio dalyvius šaudęs vyras nusižudė anksčiau, nei pareigūnai pateko į jo kambarį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų