Australija sieks paskiepyti visus to pageidaujančius suaugusiuosius iki metų pabaigos

Australija antradienį nusistatė naują tikslą paskiepyti nuo koronaviruso visus to pageidaujančius suaugusiuosius iki šių metų pabaigos, tikėdamasi pagreitinti lėtą vakcinavimo kampaniją, kuri kelia grėsmę šalies sėkmės istorijai valdant pandemiją.

Iždo ministras Joshas Frydenbergas sakė, kad tai, ar tęsis Australijos „audringas“ ekonomikos atsigavimas, priklauso nuo „veiksmingo viruso slopinimo“.

Dėl to, jo teigimu, konservatyvi vyriausybė tikisi, kad Australijos sienos bus uždarytos ir įžengus į 2022-uosius, o visi suaugusieji, „kurie nori šios vakcinos“, iki metų pabaigos gaus dvi dozes.

Australija suvaldė koronaviruso pandemiją faktiškai užsidarydama nuo likusio pasaulio ir paskelbusi virtinę lokalių karantinų.

Ji išlieka viena iš nedaugelio vietų, kur nėra plačiai paplitusio koronaviruso bendruomenėje, o kasdienis gyvenimas yra gana įprastas.

Tačiau labai nedaug australų yra paskiepyti, be to, kartojasi protrūkiai, susiję su karantinavimosi patalpomis, todėl kyla būgštavimų, kad sėkmė gali būti trumpalaikė.

„Mes nežinome, kas laukia už kampo viruso atžvilgiu, – sakė J. Frydenbergas. – Daroma prielaida, kad bus naujų atvejų.“

Iki šiol Australijoje sušvirkšta 2,5 mln. vakcinų dozių, tuo metu visiems gyventojams paskiepyti reikėtų maždaug 50 mln. dozių, tad šalis atsilieka nuo kitų turtingų valstybių ir savo pačios vyriausybės iškeltų tikslų.

Po virtinės problemų, susijusių su vakcinos tiekimu ir „AstraZeneca“ skiepų naudojimu jaunesniems nei 50 metų žmonėms, Australijos vyriausybė dabar derasi dėl perspektyvių iRNR vakcinų gamybos šalies viduje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip zmones visame pasaulyje socializmui taip lengvai leidzia vystytis ir tokiais tempais??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių