Austrija balandžio 14-ąją gali pradėti švelninti karantiną

Austrija kitą savaitę galėtų pradėti švelninti savo karantino priemones, bet tai priklausys nuo to, kaip piliečiai laikysis socialinio atstumo taisyklių, pirmadienį sakė kancleris Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas).

„Tikslas – kad nuo balandžio 14 dienos... mažesnės parduotuvės (iki 400 kv. m ploto), taip pat ūkinių ir sodo prekių parduotuvės, galėtų vėl pradėti dirbti, žinoma, laikanti griežtų saugumo sąlygų“, – spaudos konferencijoje sakė S. Kurzas.

Jis pridūrė, kad pagal vyriausybės grafiką didesnės parduotuvės vėl būtų atidarytos gegužės 1-ąją, o viešbučiai, restoranai ir kitas paslaugas teikiančios įstaigos – nuo gegužės vidurio.

Vis dėlto kancleris pabrėžė, kad judėjimo suvaržymai, kuriuos Austrija įvedė koronaviruso plitimui stabdyti, lieka galioti, ir paragino austrus švęsti Velykas tik su tais žmonėmis, su kuriais jie kartu gyvena.

Mokyklos liks uždarytos iki gegužės vidurio, o vieši renginiai bus draudžiami iki birželio pabaigos, sakė S. Kurzas.

Jei pandemijos tendencijos vėl ims blogėti, vyriausybė „visuomet turės galimybę paspausti avarinius stabdžius“ ir sugrąžinti suvaržymus, sakė jis.

8,8 mln. gyventojų turinčioje šalyje šiuo metu patvirtinti 12 058 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai ir 204 mirties atvejai. 2 998 pacientai jau yra pasveikę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių