Per aviacijos smūgį Afganistane žuvo 11 vaikų

Per aviacijos smūgį Afganistano šiaurės rytuose žuvo 11 vienoje mečetėje studijavusių vaikų ir maldos vadovas, ketvirtadienį pranešė vietos pareigūnai, tačiau nacionalinė vyriausybė pranešimą ginčijo.

Smūgis vienam Tacharo provincijos kaimui buvo suduotas trečiadienį, po to, kai įtariami Talibano kovotojai taikėsi į Afganistano saugumo pajėgas tame rajone.

Kaip sakė provincijos policijos atstovas Khalilas Aseeras, per kovas buvo smogta mečetei, kur žuvo 12 žmonių, tarp jų 11 vaikų.

„Aviacijos smūgis buvo suduotas aukoms studijuojant Koraną“, – sakė Kh. Aseeras ir pridūrė, kad tarp žuvusiųjų yra ir maldos vadovas. Žuvusiųjų amžiaus policijos atstovas nenurodė.

Dar 14 žmonių, įskaitant vaikus, per smūgį buvo sužeisti, sakė Kh. Aseeras. Tacharo provincijos gubernatoriaus atstovas Mohammadas Jawadas Hejri patvirtino įvykus tokį incidentą.

Kol kas neaišku, kas sudavė minimą smūgį. JAV kariškiai paragino užklausą siųsti Afganistano gynybos ministerijai, kuri kol kas nieko nekomentavo.

Afganistano kariuomenė turi nepatyrusias oro pajėgas ir nedidelių atakos lėktuvų, galinčių iš arti paremti sausumos puolimus.

Tuo metu viceprezidentas Amrullah Salehas sakė, kad mečetėje nežuvo jokie vaikai.

„Naujienos apie mečetėje Tachare žuvusius vaikus neturi pagrindo, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė jis. – Turime nepaneigiamų įrodymų, kad žuvo... tie, kas žudė mūsų saugumo pajėgų [narius]. Prieš tuos, kas skleidžia gandus, bus imtasi teisinių veiksmų.“

Per intensyvias kovas su Talibanu Tachare nuo antradienio žuvo mažiausiai 25 saugumo pajėgų nariai.

Nors nuo praėjusio mėnesio dalyvauja Katare vykstančiose taikos derybose su Afganistano vyriausybe, Talibanas tik intensyvina smurtą norėdamas įgyti svertą šioms deryboms.

JAV pasiuntinys Afganistane Zalmay Khalilzadas anksčiau šią savaitę sakė, kad kovos kelia pavojų taikos procesui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Tai buvo ne vaikai, o būsimieji potencialūs teroristai, prieš kuriuos demokratinių jėgų buvo suduotas prevencinis smūgis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių