Azijoje musoninės liūtys nusinešė daugiau nei 40 žmonių gyvybių

  • Teksto dydis:

Potvyniai ir nuošliaužos, kuriuos sukėlė stiprios musoninės liūtys, per pastarąsias dvi dienas pražudė ne mažiau kaip 40 žmonių visoje Pietų Azijoje, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Musoninės liūtys, kurios trunka nuo birželio iki rugsėjo, kasmet pražudo didelį skaičių žmonių ir padaro daug žalos visoje Pietų Azijoje.

Nepale po stiprių liūčių susiformavę potvyniai ir nuošliaužos šalies rytiniame regione ir pietinėse lygumose pražudė 27 žmones.

Nepalo policijos atstovas spaudai Bishwarajus Pokharelas (Bišvarajus Pokarelas) pridūrė, kad dar 11 žmonių buvo sužeisti, o 15 dingo be žinios.

Trys žmonės žuvo sostinėje Katmandu nugriuvus sienai.

„Mūsų prioritetas yra gyvybių gelbėjimas ir tam panaudoti visi mūsų ištekliai“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė pranešė Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas Umakanta Adhikari.

Upėms užtvindžius gyvenvietes, policija valtimis gabeno žmones į saugią vietą. Tėvai ieškojo išsigelbėjimo brisdami per krūtinę siekiantį vandenį, ant pečių nešdami vaikus.

Nepalo meteorologijos tarnyba šeštadienį paskelbė įspėjimą dėl Sapta Koši upės potvynio ir išsiuntė įspėjimus trumposiomis žinutėmis.

Kaimyninės Indijos šiaurės rytų Asamo ir Arunačal Pradešo valstijose žuvo 11 žmonių, penktadienį pranešė pareigūnai.

Musoniniai potvyniai užtvindė 21 Asamo valstijos apylinkę ir paveikė tūkstančius gyventojų.

Bangladeše pagalbos organizacijos dalino maisto davinius rohinjų pabėgėliams šalies pietryčiuose pagal Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programą. Penktadienį buvo pranešta, kad čia žuvo du žmonės, įskaitant vieną vaiką.

Praėjusiais metais Pietų Azijoje dėl musoninių liūčių žuvo daugiau kaip 1,2 tūkst. žmonių, o Indijos Keralos valstija nukentėjo nuo didžiausių per beveik 10 metų potvynių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių