B. Netanyahu: paskutinis karo prieš „Hamas“ etapas yra arti

  • Teksto dydis:

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pirmadienį pareiškė manantis, kad pagrindinis karo prieš „Hamas“ Gazos Ruože etapas netrukus bus baigtas.

„Artėjame prie „Hamas“ teroro armijos išardymo etapo pabaigos, – Jeruzalėje per Nacionalinės gynybos akademijos kariūnų priėmimą sakė jis. – Toliau kovosime su jos likučiu.“

Kiek anksčiau B. Netanyahu aplankė Gazos diviziją, kuri šiuo metu dislokuota Rafacho mieste Gazos Ruožo pietuose. Ten jis pamatė „labai didelę pažangą“, tvirtino premjeras.

Izraelis jau daug mėnesių bombarduoja Gazos Ruožą ir ten vykdo sausumos puolimą. Ši kampanija buvo pradėta po to, kai spalio 7 d. „Hamas“ užpuolė Pietų Izraelį. Nuo tada Gazos Ruože, pasak tenykštės Sveikatos apsaugos ministerijos, žuvo mažiausiai 37 900 žmonių, o dar 87 060 buvo sužeista.

Puolimo Rafache tikslas yra išardyti paskutinius didelius „Hamas“ kovinius dalinius, tvirtino B. Netanyahu. Tačiau šis islamistų judėjimas išlieka aktyvus kariniu požiūriu, nes veikia mažesni daliniai.

Izraelio ministro pirmininko išsakyti komentarai liudija, kad didelis kariuomenės antžeminis puolimas Gazos Ruože netrukus gali baigtis.

B. Netanyahu ir kiti aukšto rango kariuomenės pareigūnai yra ne kartą užsiminę, kad Izraelio kariai pasiliks strateginiuose Gazos Ruožo taškuose net ir po intensyvių kovų etapo.

Anksčiau pirmadienį į Izraelio teritoriją iš Gazos Ruožo buvo paleista apie 20 raketų. Į tai sureagavo Izraelio artilerija, pranešė Izraelio gynybos pajėgos (IDF). Pasak IDF, kai kurios raketos buvo perimtos, o kitos nukrito atviruose laukuose. Teritorijose netoli sienos skambėjo oro pavojaus sirenos. IDF nurodė, kad iš artilerijos apšaudė paleidimo vietas.

Šios atakos buvo intensyviausios per kurį laiką, skelbė Izraelio žiniasklaida.

Pirmaisiais karo mėnesiais į Izraelio taikinius buvo paleista tūkstančiai raketų, tačiau vėliau atakų dažnis sumažėjo.


Šiame straipsnyje: IzraelisHamaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
fo fiureri, mesk atomine bomba ir karas baigsis

manau

manau portretas
Paskutinis etapas bus Hagos tribunole ir kartuvėse.

Kada

Kada  portretas
šitas kruvinasis žydų netaniakas bus patrauktas baudžiamon atsakomyben kuris jau pražudė apie 38.000 tūkstančius nekaltų palestiniečių, moterų ir vaikų, RUSIJOS PREZIDENTAS VLADIMIRAS PUTINAS prieš šita padugnę kruvinaji netaniaką tai šventa avelė, kiek dar gali pasaulyje egzistuoti dvigubi standartai, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo !!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių