Bagdado Žaliojoje zonoje nukrito ir sprogo raketa

JAV patvirtino, kad prie jos ambasados stipriai saugomoje Irako sostinės Bagdado centre esančioje Žaliojoje zonoje sekmadienį nukrito ir sprogo raketa.

Saugomoje Žaliojoje zonoje yra įsikūrusios valdžios įstaigos ir ambasados, tarp kurių – ir JAV ambasada.

Kaip pranešama, sekmadienį į Žaliąją zoną buvo paleista „Katiuša“ raketa. Irako jungtinės operacinės vadovybės teigimu, sprogimas nepareikalavo aukų ir nepadarė jokios kitos žalos.

Apie tai pranešama praėjus vos kelioms dienoms po to, kai JAV valstybės departamentas nurodė mažiau svarbiems darbuotojams JAV ambasadoje Bagdade ir konsulate Erbilyje išvykti iš šalies, nes įtampa tarp Irako kaimyno Irano ir JAV vis auga.

Įtampa tarp Vašingtono ir Teherano pradėjo dar labiau augti, kai Irano prezidentas paskelbė, kad jo šalis nebesilaikys kai kurių įsipareigojimų pagal 2015 metais pasiektą daugiašalį branduolinį susitarimą, iš kurio JAV pasitraukė pernai. Iranas pagrasino atnaujinti prisodrinto urano gamybą.

JAV pernai pasitraukė iš branduolinio susitarimo, nes susitarimas neva turi daug trūkumų. Iš susitarimo pasitraukusios JAV atnaujino Iranui sankcijas. JAV prezidentas Donaldas Trumpas kaltina Iraną, kad šis siekia branduolinių ginklų, destabilizuoja Artimųjų Rytų ir Persijos įlankos regionus bei skatina terorizmą. JAV vadovas siekė derybų su Iranu, bet Iranas atsisako derėtis.

Be kita ko, JAV, tvirtindamos apie Irano keliamą grėsmę, neseniai pasiuntė į Artimuosius Rytus karo laivus ir bombonešius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bagdade nieko naujo

bagdade nieko naujo portretas
tik reaktyvines raketos ''Katiusos'' tipo krist pradejo... reiskias karas bus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių