Baku: per Armėnijos raketų ataką žuvo keturi civiliai

Azerbaidžanas antradienį apkaltino Armėniją surengus raketų ataką šalia Kalnų Karabacho fronto linijos esančiame Bardos mieste, per kurią žuvo keturi žmonės, bet Jerevanas tai iškart paneigė.

Azerbaidžano prezidento padėjėjas Hikmetas Hajiyevas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad tarp žuvusiųjų yra vienas vaikas, dar 10 žmonių buvo sužeisti.

„Pažeisdama humanitarines paliaubas ir siekdama kompensuoti savo patiriamus karinius nuostolius, Armėnija griebiasi karo nusikaltimų, žudydama civilius“, – tviteryje anglų kalba parašė H. Hajiyevas.

Armėnijos gynybos ministerijos atstovė Šušan Stepanian paneigė šį pareiškimą ir sakė, kad Armėnijos pajėgos ar armėnų separatistai Karabache į Bardą nepaleido jokios raketos.

„Azerbaidžano pusės pareiškimas apie tariamą raketinį išpuolį... yra absoliutus melas ir nešvari provokacija“, – „Twitter“ sakė ji.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo kiek anksčiau paragino Armėnijos ir Azerbaidžano lyderius laikytis greit pažeisto ugnies nutraukimo režimo, dėl kurio derantis tarpininkavo Vašingtonas.

Per atskirus telefoninius pokalbius su Armėnijos premjeru Nikolu Pašinianu ir Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Aliyevu M. Pompeo „spaudė lyderius laikytis savo įsipareigojimų nutraukti karo veiksmus ir siekti diplomatinio sprendimo Kalnų Karabacho konfliktui“, sakoma Valstybės departamento pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Armėnai tas raketas leido kartu su turkais , nes buvo medijose pranešimas, jog bandys kartu su NATO sąjungininkais ? Lyg ir manevrai kažkokie.

Artūras

Artūras portretas
Armiaškos okupantai vykdo Azerų genocidą...

nesuprantu

nesuprantu portretas
ikodel armenai saudo juk sutare taikiai tai greiciau ne jie o ju vardu jei ne zydai tai turkai ?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių