Belgijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius padidėjo iki 1 422, mirė 132 žmonės

Belgijoje pastarąją parą užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius padidėjo 1 384, 132 žmonės mirė. Bendras užsikrėtusiųjų skaičius šalyje išaugo iki 16 770, mirčių skaičius – iki 1 143. Tai ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Be to, žinybos duomenimis, šiuo metu šalyje hospitalizuoti 5 552 žmonės. 1 205 pacientai gydomi intensyviosios slaugos skyriuose, kur užimta 55 procentai lovų, laisvos tik 1 065 vietos.

Belgijoje nuo kovo 14 d. galioja griežtas nacionalinis karantinas. Uždarytos visos mokyklos, kultūros ir visuomeninės įstaigos, studentai ir moksleiviai mokosi nuotoliniu būdu, uždrausti visi masiniai vieši ir privatūs renginiai nepriklausomai nuo jų dalyvių skaičiaus. Visoms kompanijoms rekomenduota organizuoti darbą nuotoliniu būdu, valstybinių įstaigų darbo laikas sutrumpintas, be pakeitimų dirba tik avarinės tarnybos. Belgija taip pat uždarė savo sienas ir uždraudė visas keliones šalies teritorijoje – gyventojams leista judėti tik savo rajone, o transporte ir parduotuvėse nustatytos atstumo tarp žmonių normos.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1 milijonas žmonių, per 50 tūkstančių infekuotųjų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
belgija nedaug didesne uz lietuva ir stai tau o kaip su euroturgeliu?.. kodel nepranesa ka veikia ir ar neserga tylu ramu algos eina zmones mirsta viskas anot dedes semo OKEY?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių