Berlynas tikrina pranešimus apie kibernetinę ataką prieš parlamento narius

Berlynas tikrina informaciją apie kibernetinę ataką prieš Bundestago deputatus, bet daryti kokias nors išvadas kol kas per anksti, pareiškė Vokietijos užsienio reikalų atstovė Andrea Sasse (Andrėja Zasė).

„Pranešimai apie įsilaužėlių ataką visiems mums žinomi, jie mums kelia susirūpinimą. Tai nėra pirmieji pranešimai, praeityje jau buvo įvykdyta kibernetinių atakų. Vėliausia kibernetinė ataka tikrinama. Kai turėsime duomenų – padarysime išvadas, pranešime apie baigtį bei pasakysime, kokių bus imtasi priemonių“, – Berlyne žurnalistams pirmadienį sakė A. Sasse.

Apie programišių ataką prieš septynių Bundestago deputatų ir daugiau kaip 30 regioninių parlamentų narių kompiuterius penktadienį pranešė savaitraštis „Der Spiegel“.

Anot leidinio, tai galėtų būti įsilaužėliai iš grupės „Ghostwriter“, esama įtarimų, kad prie atakos prisidėjo ir Rusijos struktūros.

„Saugumo tarnybos įtaria, kad už ataką atsakinga Rusijos specialioji tarnyba GRU“, – nurodė žurnalas.

Anot „Der Spiegel“, ataka buvo įvykdyta per duomenų išviliojimo laiškus. Kol kas nežinoma, ar užpuolikams pavyko pavogti kokių nors duomenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stazi

Stazi portretas
Atidarykit "Nord Stream 2" vamzdyna, dar ir zaliuju zmogeliuku sulauksit...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių