„Boeing“ sako pasiekęs susitarimą su JAV teisingumo departamentu dėl „737 MAX“ avarijų

  • Teksto dydis:

JAV orlaivių gamintojas „Boeing“ pirmadienį pranešė pasiekęs susitarimą su JAV teisingumo departamentu dėl dviejų prieš daugiau nei penkerius metus įvykusių mirtinų „Boeing 737 MAX“ modelio lėktuvų avarijų.

„Pasiekėme principinį susitarimą su Teisingumo departamentu dėl rezoliucijos sąlygų, atsižvelgiant į konkrečių sąlygų įforminimą ir patvirtinimą“, – sakoma naujienų agentūrai AFP atsiųstame „Boeing“ pareiškime.

Susitarimas buvo sudarytas po to, kai prokurorai priėjo prie išvados, kad aviacijos milžinė nesilaikė ankstesnio susitarimo dėl katastrofų, per kurias Etiopijoje ir Indonezijoje žuvo 346 žmonės.

Sekmadienį Teksase pateiktuose teismo dokumentuose teigiama, kad bendrovė sutiko pripažinti savo kaltę dėl „sąmokslo apgauti Jungtines Valstijas“ sertifikuojant MAX lėktuvus.

Pagal susitarimą „Boeing“ gaus baudą ir turės investuoti mažiausiai 455 mln. dolerių (420,6 mln. eurų) į „atitikties ir saugos programas“, o kompensacijas šeimoms nustatys teismas.

Gegužės viduryje JAV teisingumo departamentas nustatė, kad bendrovė pažeidė įsipareigojimus pagal 2021 metų susitarimą dėl baudžiamojo proceso atidėjimo, nes neužtikrino atitikties ir etikos programos po „Boeing 737 MAX“ modelio lėktuvų avarijų.

Aukų artimieji teigė esantys labai nusivylę „Boeing“ ir JAV teisingumo departamento pasiektu susitarimu, sakė joms atstovaujantis advokatų kontoros „Clifford Law“ advokatas.

„Per pastaruosius penkerius metus pateikta daug daugiau įrodymų, kad „Boeing“ kultūra, kai pelnas iškeliamas aukščiau už saugą, nepasikeitė. Šis susitarimas dėl kaltės pripažinimo tik dar labiau sustiprina šį iškreiptą įmonės tikslą“, – pareiškime teigė Robertas A. Cliffordas.


Šiame straipsnyje: boeingavarijosbylateismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių