Bosnijoje per šaudymą mokykloje sužeistas mokytojas, įtariamasis sulaikytas

  • Teksto dydis:

Bosnijos šiaurės rytuose esančioje Lukavaco pradinėje mokykloje trečiadienį sulaikytas 13-metis, kuris, kaip įtariama, pašovė mokytoją, pranešė pareigūnai ir nukentėjusiojo šeima.

Incidentas įvyko praėjus mėnesiui po to, kai kaimyninės Serbijos sostinės Belgrado mokykloje trylikametis nušovė 10 žmonių, įskaitant devynis bendraklasius. Kitą dieną 20-metis iš automatinio ginklo šaudė į žmones dviejuose kaimuose į pietus nuo Belgrado. Tąsyk žuvo aštuoni ir sužeisti 14 žmonių.

„Vaikas, kuriam dar nėra 14 metų, yra prižiūrimas policijos Lukavaco policijos skyriaus patalpose, o šaunamieji ginklai ir kiti išmesti daiktai yra saugomi, kol bus pradėtas tyrimas“, – pranešė Tuzlos kantono vidaus reikalų ministerija.

Vietos žiniasklaidos pranešimuose įtariamasis apibūdinamas kaip buvęs tos mokyklos mokinys, neseniai perėjęs į kitą mokyklą.

Taikant drausmines priemones nuo antrojo pusmečio pradžios vaikas buvo perkeltas į kitą mokyklą.

„Taikant drausmines priemones nuo antrojo pusmečio pradžios vaikas buvo perkeltas į kitą mokyklą“, – žurnalistams sakė Tuzlos švietimo ministras Ahmedas Omerovičius.

„Šiandien visose Tuzlos kantono teritorijos mokyklose baigėsi mokslo metai“, – pridūrė jis.

Sužeistasis yra 38-erių anglų kalbos mokytojas, kuris taip pat dirbo mokyklos direktoriaus pavaduotoju, vietos transliuotojui N1 sakė nukentėjusiojo tėvas Ismetas Osmanovičius.

„Operacija tebevyksta. Gydytojai man pasakė, kad jo būklė stabili“, – sakė I. Osmanovičius.

Tuzlos ligoninės duomenimis, nukentėjusysis patyrė šautines žaizdas kakle.

„Pacientas buvo intubuotas ir yra operuojamas“, – sakoma Tuzlos universitetinio klinikinio centro pranešime, pranešė vietos žiniasklaida.

Po šaudymo, per kurį mokiniai nenukentėjo, įtariamasis buvo sulaikytas, sakoma policijos pranešime.

Policija nepateikė jokios informacijos apie šaulio motyvus, tačiau vietos pareigūnai patvirtino, kad berniukas anksčiau šiais metais buvo pašalintas iš mokyklos už nedrausmingą elgesį. Lukavaco vietos politikas Dino Osmanovičius teigė, kad berniukas anksčiau grasino atkeršyti už nuobaudą.

D. Osmanovičius teigė, kad gegužės pabaigoje jis pranešė policijai apie pavojų, tačiau jam buvo atsakyta, kad ji ėmėsi „būtinų priemonių, kad viskas kontroliuojama ir kad jie negali pateikti daugiau informacijos apie šį atvejį, nes jis susijęs su nepilnamečiu“.

Kiek anksčiau Serbijoje įvykę ir šalį sukėtę šaudymo incidentai plačiai nuskambėjo visuose Balkanuose – buvusios Jugoslavijos vietovėse, įskaitant Bosniją, buvo rengiamos atminimo pamaldos.

Dešimtajame dešimtmetyje per Bosnijos karą dėl ginklų embargo į šalį buvo nelegaliai įvežta nesuskaičiuojama daugybė ginklų.

1995 metais pasibaigus karui, per kelerius metus trukusią amnestiją pareigūnai ne kartą ragino bosnius atiduoti ginklus, o saugumo pajėgos vykdė reidus į namus, kuriuose, kaip manoma, jie buvo laikomi.

Nepaisant šių pastangų, visoje šalyje vis dar gausu ginklų.

Projekto „Small Arms Survey“ duomenimis, šioje Balkanų šalyje maždaug 31 iš 100 piliečių turi ginklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių