Britanijoje prievartautoją po dešimtmečių padėjo išaiškinti dukters DNR

Jungtinės Karalystės teismas antradienį skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę prievartautojui, nustatytam pagal jo dukters DNR, praėjus keliems dešimtmečiams po jo įvykdyto nusikaltimo.

Išnagrinėjęs bylą dėl 8-ame dešimtmetyje įvykdyto nusikaltimo, Karūnos teismas Birmingame pripažino 74 metų Carvelą Bennettą (Karvelą Benetą) kaltu dėl tuometės 13-metės išprievartavimo, po kurio mergaitė pastojo.

Auka pagimdė mergaitę; ši vėliau buvo atiduota globai ir įvaikinta. Motinos ir mergaitės tapatybės nėra skelbiamos dėl teisinių priežasčių.

Užpuoliko duktė, sulaukusi 18 metų, sužinojo apie savo atsiradimo pasaulyje aplinkybes ir nusprendė siekti teisingumo.

Ji pateikė savo DNR mėginį, pagal kurį buvo nustatyta, jog tikimybė, kad C. Bennetto tėvystės tikimybė yra 22 mln. kartų didesnė nei bet kurio jam negiminingo afrikiečių kilmės vyro iš Karibų jūros regiono šalių.

Iš pradžių savo tėvystę neigęs C. Bennettas prisipažino turėjęs lytinių santykių su auka, tačiau tvirtino, kad jie vyko abiejų sutikimu ir kad mergina ji apgavo, sakydama esanti 16-metė.

Teisėjas Martinas Hurstas (Martinas Herstas) pareiškė, kad C. Bennettas „kaltina auką“.

Dukrai „daug kartų buvo užtrenktos durys, ir ji iš esmės turėjo įtikinti savo motiną dar kartą išgyventi tą traumą“, – sakė teisėjas, girdamas jaunos moters ryžtą kovoti už teisingumą.

Prieš teismui paskelbiant nuosprendį buvo perskaitytas išprievartavimo aukos pareiškimas, kuriame ji papasakojo, kaip jautėsi, „palikta tai išgyventi viena“.

„Žmonės man sakė, kad esu šlykšti, nes pastojau būdama vaikas. Nešiojau tą gėdą, nors man tai buvo ir mano gėda“, – sakoma pareiškime.

Vakarų Midlandso policijos teigimu, pareigūnai kalbėjosi su auka, tačiau ji nenorėjo pateikti skundo nei tuo metu, nei vėliau, kai su ja vėl buvo susisiekta 2014 metais.

Tačiau 2019 metais moteris persigalvojo, ir galiausiai C. Bennetas buvo suimtas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių