Burkina Fase dingę trys vakariečiai – nužudyti

  • Teksto dydis:

Burkina Faso rytinėje dalyje dingusius tris Vakarų valstybių piliečius „teroristai“ nužudė, antradienį pranešė šaltinis saugumo tarnybose naujienų agentūrai AFP.

„Labai gaila, bet tris vakariečius teroristai nužudė“, – sakė šaltinis, kalbėdamas apie du Ispanijos ir vieną Airijos pilietį, dingusius po pirmadienio išpuolio.

Ispanijos vyriausybė kiek anksčiau antradienį patvirtino, kad du šalies piliečiai buvo nužudyti per pasalą rytinėje Burkina Faso dalyje.

„Blogiausia naujiena buvo patvirtinta. Mūsų visų užuojauta Davido Beriaino (Davido Berjaino) ir Roberto Fraile (Roberto Frailės), kurie buvo nužudyti Burkina Fase, artimiesiems ir draugams“,  – parašė Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedro Sancheso) socialiniame tinkle „Twitter“, girdamas žmones „kurie, kaip ir šie, užsiima drąsia ir svarbia žurnalistika konflikto zonose“.

Du ispanų žurnalistai ir Airijos pilietis dingo pirmadienį netoli nacionalinio parko, per spaudos konferenciją pranešė Ispanijos užsienio reikalų ministrė  Arancha Gonzalez Laya (Aranča Gonsales Laja).

Abu ispanai, gyvenę šiaurinėje šalies dalyje, kūrė dokumentinį filmą apie tai, kaip Burkina Faso valdžios pareigūnai kovoja su parko teritorijoje gyvenančių bendruomenių brakonieriavimu. Išpuolio metu jie buvo maždaug 40 žmonių grupėje, informavo ministrė.

„Tai yra pavojinga vietovė, kur paprastai veikia teroristai, banditai ir džihadistai“, – sakė ji.

Airijos vyriausybė pareiškė, kad „žino apie pranešimus ir palaiko glaudų ryšį su tarptautiniais partneriais dėl padėties vietoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių