Buvęs slaugytojas nuteistas už 85 žmonių nužudymą: patiko sustabdyti pacientų širdis

  • Teksto dydis:

Vokietijoje dėl 85 kaltinimų nužudymu nuteistas buvęs slaugytojas, kuris sustabdydavo pacientams širdį, nes jam patikdavo jausti, kad jis gali juos atgaivinti.

Vokietijos šiaurės vakaruose esančio Oldenburgo teismas ketvirtadienį 42 metų Nielsui Hoegeliui (Nilsui Hėgeliui) skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę ir akcentavo, kad dėl „ypatingo nusikaltimų sunkumo“ jis kalės ilgiau nei standartinius 15 metų, pranešė naujienų agentūra DPA.

Pacientai buvo žudomi, kai N. Hoegelis nuo 2000 iki 2005 metų dirbo slaugytoju dviejose ligoninėse šalies šiaurės vakaruose.

Iš viso N. Hoegeliui buvo pateikta 100 kaltinimų nužudymu ir kol kas neaišku, kodėl teismas pripažino jo kaltę tik dėl 85 kaltinimų.

Po septynis mėnesius trukusio teismo proceso darydamas baigiamąjį pareiškimą N. Hoegelis atsiprašė.

Oldenburgo regiono teismo teisėjas Sebastianas Buehrmannas (Sebastianas Biūrmanas) N. Hoegelio siautėjimą pavadino nesuvokiamu.

N. Hoegelis jau praleido dešimtmetį kalėjime po ankstesnio teismo proceso, kai jam buvo paskirtas įkalinimas iki gyvos galvos už šešias kitas žmogžudystes.

Kaltinamajam aktui parengti prireikė daugiau kaip 130 aukų ekshumavimo ir skrodimo.

Policija įtaria, kad galutinis N. Hoegelio aukų skaičius gali būti didesnis nei 200.

Tačiau teismas nesugebėjo jo tiksliai nustatyti dėl N. Hoegelio atminties spragų, be to, daug tikėtinų jo aukų buvo kremuotos, tad nebuvo įmanoma atlikti skrodimų.

S. Buehrmannas sakė, kad nuo N. Hoegelio rankos žuvusių žmonių skaičius „pranoksta žmogiškąją vaizduotę“.

Jis išreiškė apgailestavimą, kad teismas negalėjo iki galo atskleisti tiesos kitų tikėtinų aukų artimiesiems.

Trečiadienį, paskutinę teismo proceso dieną, N. Hoegelis paprašė savo aukų šeimų atleidimo už jo „siaubingus veiksmus“.

„Norėčiau nuoširdžiai atsiprašyti už viską, ką bėgant metams jums padariau“, – sakė jis.

N. Hoegelis buvo sučiuptas 2005 metais, kai vienam pacientui Delmenhorste leido neprirašytų vaistų. 2008-aisiais jis buvo nuteistas septynerius metus kalėti už bandymą nužudyti.

Antras jo teismas vyko 2014–2015 metais, spaudžiant aukų šeimoms. Teismas pripažino jo kaltę dėl penkių kitų aukų nužudymo ar bandymo nužudyti ir skyrė jam maksimalią 15 metų įkalinimo bausmę, kuri Vokietijoje vadinama įkalinimu iki gyvos galvos.

Spalio mėnesį prasidėjus trečiam teismo procesui, S. Buehrmannas sakė, kad pagrindinis jo tikslas yra nustatyti visą daug metų trukusio žudymo mastą.

„Tai lyg namas su tamsiais kambariais – norime nušviesti tamsą“, – sakė teisėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ina

Ina portretas
ULVYDAITĖ iš Kareivių 16 ; Vilnius už kyšius įsidarbinusi į Vilniaus Santariškių Klinikas, padirbusi dokumentus, kad yra med. sesuo nors absoliučiai nėra med. sesuo ir medicinos studijų, studentė, savo darbe, nužudė daug pacientų.

Vila

Vila portretas
Nesuprantu tokio "teisingumo"? Jau seniai sitas issigimelis turejo buti nulinciuotas, o cia dar cackinasi desimtmeciais. Tokiam tik mirties bausme ir,beje, tokia,kaip ir jo slaugytiems ligoniams. Isgama!

Anonimas

Anonimas portretas
baisuoklis su rakuno morda
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių