Čekijos nacionaliniame parke su liepsnomis kovoja 900 ugniagesių

Ugniagesių gelbėtojų, kovojančių siekiant suvaldyti miško gaisrą Čekijos Respublikos Bohemijos Šveicarijos nacionaliniame parke, skaičius padidėjo nuo 150 iki 900, pranešė pagalbos tarnybos. „Mūsų tikslas yra kiek įmanoma sumažinti paveiktą teritoriją“, – apie gaisrą, šiuo metu apimantį maždaug 1000 hektarų, visuomeninei televizijai CT sakė atstovas.

Bohemijos Šveicarijos nacionalinis parkas yra netoli Vokietijos sienos, jis liepsnoja ir Vokietijoje. Gaisras vis dar nėra suvaldytas, nors jau praėjo savaitė, kai įsiplieskė. Sunkiausia padėtis vadinamajame Giliajame slėnyje ir uolėtose vietovėse aukščiau pasienio Hrensko miesto, sakė atstovas.

Čekijoje budi apie 250 gaisro gesinimo mašinų, šeši sraigtasparniai ir penki gaisro gesinimo lėktuvai. Beveik 100 Vysoko Lipos savivaldybės gyventojų, dėl artėjusių liepsnų išvežtų į saugias vietas, sulaukė ir geros žinios. Jie galėjo grįžti į savo namus ir butus.

Hrenske didėja susirūpinimas, kad gali būti prarastas vasaros turizmo sezonas. Įprastai maždaug 400 tūkst. žmonių kasmet leidžiasi į žygius į Kamnicą uolėtu Edmundsklamo tarpekliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių