Centrinės Amerikos link artėja atogrąžų audra „Bonnie“

Centrinės Amerikos link penktadienį slinko atogrąžų audra „Bonnie“, kuri, kaip perspėja meteorologai, vėliau gali virsti uraganu.

JAV nacionalinis uraganų centras pranešė, kad „Bonnie“ artėja prie Nikaragvos ir Kosta Rikos pasienio regiono. Prognozuojama, kad audra sukels didelių potvynių, iškris iki 200 mm kritulių, o atskirose vietose – dar daugiau.

Šiuo metu maksimalus audros nešamo vėjo greitis siekia 65 km per val., jos centras yra apie 315 km į rytus-pietryčius nutolęs nuo Karibų jūros pakrantėje įsikūrusio Nikaragvos Blufildso miesto. Audra slenka 31 km per val. greičiu vakarų kryptimi.

Penktadienį Blufildse jau prapliupo lietus, o valdžios institucijos pranešė, kad įrengė 50 laikinų pastogių.

Daugelis iš 57 000 Blufildso gyventojų, ruošdamiesi audrai, ant savo namų langų pradėjo kalti lentas. Daugelis nikaragviečių vis dar prisimena uraganą „Joan“ – galingą 1988 metais praūžusią audrą, padariusią didžiulę žalą Atlanto vandenyno pakrantėje ir nusinešusią beveik 150 gyvybių.

„Laukiame audros ir tikimės, kad ji nesunaikins mūsų regiono“, – sakė Blufildso gyventojas Ricardo Gomezas (Rikardas Gomesas), kuriam buvo aštuoneri, kai siautėjo „Joan“.

Laukiame audros ir tikimės, kad ji nesunaikins mūsų regiono.

Be to, 2020 metais vietovę vienas po kito nusiaubė du galingi uraganai: „Eta“ ir „Jota“. Jie padarė maždaug 700 mln. dolerių žalą.

Kosta Rikos pareigūnai išreiškė susirūpinimą, kad audra gali sukelti nuošliaužų ir potvynių vietovėje, kuri jau ir taip yra apsemta ištisas dienas pliaupiančio lietaus.

Kosta Rikos vyriausybė pranešė, kad septyniose šiaurinėje šalies dalyje esančiose prieglaudose jau apgyvendinta beveik 700 žmonių, kurie buvo perkelti dėl potvynio.

Prieš savaitę didžiulė nuošliauža užgriuvo svarbų greitkelį, jungiantį sostinę San Chosė su Karibų jūros pakrante. Penktadienį jis tebebuvo uždarytas, o vyriausybė visos šalies mokyklose atšaukė pamokas.

Smarkios liūtys taip pat sugriovė ar apgadino daug tiltų.

Įspėjimas dėl atogrąžų audros paskelbtas Kolumbijos San Andreso saloje ir nuo Kabo Blanko Kosta Rikoje iki Puerto Sandino Nikaragvoje.

Uraganų centro teigimu, prognozuojama, kad audra, slinkdama Ramiuoju vandenynu maždaug lygiagrečiai pakrantei, vis labiau stiprės.


Šiame straipsnyje: audraBonniecentrinė amerika

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
indenu dvasios kersija ateiviams uraganu pavidalu paklauskyt senu ziniuoniu tie pasakys kad iki tol tokio gamtos siautulio nebuta koks dabar ?===

Pil.

Pil. portretas
Kodėl Bidenas nepasirūpina šitais žmonėmis, dėl jyu geresnio gyvenimo.Ne visi Amerikoje gyvena gerai o baltųjų rūmų atsovai galvoja ,kad Amerikoje visi gerai gyvena.Mokina kitus kaip reikia gyventi ,su kokiomis šalimis reikia draugauti.Pažiurėk Bidenai gerai į šių ,savo šalies žmonės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių