Pereiti į pagrindinį turinį

Charkivo srityje Rusijos kariai įrengė kankinimų kamerą: suaugusiuosius ir vaikus degino gyvus

2022-04-08 13:46
DMN inf.

Charkivo srityje esančiame Husarivkos kaime Rusijos okupantai įrengė kankinimų kamerą, praneša UNIAN.

Ukrainos nacionalinės policijos feisbuko nuotr.

Žinia apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo Ukrainos nacionalinė policija.

Kaip teigiama, balandžio 4 dieną Ukrainos kariuomenė išlaisvino Husarivką nuo Rusijos karių, o pareigūnai dabar dokumentuoja Rusijos kariuomenės nusikaltimus, kurie šiame Charkivo srities Iziumo rajone esančiame kaime „įrengė kankinimų kamerą“.

Pasak UNIAN, policija pažymi, kad privataus namo teritorijoje buvo rasti sugadinti ukrainos piliečių kūnai. Tarp jų – ir vaikai. Tyrimo duomenimis, apžiūrėjus palaikus buvo nustatyta, kad aukos kankintos ir tvirkintos.

„Žmonės buvo sudeginti gyvi. Vienas vaikas – nukankintas. Nustatyta, kad kieme ilgą laiką buvo Rusijos kariuomenės komendantūra“, – teigė Ukrainos nacionalinės policijos atstovai.

Husarivkoje, prie vieno iš pastatų, buvo rastas vyro, dirbusio ligoninėje paramediku, kūnas. Jį apžiūrėję tyrėjai nustatė kūno ir veido sumušimus. Vyras buvo kankintas – rankos surištos už nugaros, o krūtinėje rasta kulkos padaryta žaizda.

Kaip teigiama, netoli Husarivkos kaimo, greitkelyje, automobilyje, buvo rasti vyro, moters ir jų trejų metų vaiko kūnai – jų mirties priežastis – sprogimas per apšaudymą.

„Apklausus Husarivkos kaimo vietinius gyventojus, nustatyta, kad kai kurie gyventojai vis dar tebėra dingę, jų likimas nežinomas“, – pranešė policija.

Daugiau naujienų