Liūčių skalaujamame Kryme kilus potvynių paskelbta nepaprastoji padėtis

Maskvos aneksuotą Krymo pusiasalį nusiaubus potvynius sukėlusioms liūtims, Jaltoje penktadienį paskelbta nepaprastoji padėtis ir uždaryti visi įvažiavimai, o miesto vadovė paprašė Rusijos karinio jūrų laivyno pagalbos.

Visame Kryme ketvirtadienį buvo įvesta nepaprastoji padėtis dėl Juodosios jūros pusiasalį pasiekusio ciklono, atnešusio smarkias liūtis.

Krymo meteorologijos tarnybos vertinimais, vien per naktį į penktadienį aneksuotoje teritorijoje iškrito daugiau kritulių nei dviejų mėnesių norma. Tarnyba prognozuoja, kad audra nurims iki pirmadienio.

Penktadienį socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizduose matyti, kaip Jaltos gatvėmis bėga vanduo, nušluojantis automobilius ir pasiekiantis pastatų antrojo aukšto lygį.

Vaizdo kreipimesi į gyventojus Jaltos vadovė Janina Pavlenko paskelbė nepaprastąją padėtį ir informavo, kad įvažiavimai į miestą bus uždaryti.

Ji pridūrė, jog žmonės evakuojami iš savo apsemtų namų, bet paprašė gyventojus, kuriems tiesioginis pavojus negresia, likti budrius.

Vėliau J. Pavlenko žurnalistams pareiškė, kad kreipėsi į Rusijos Juodosios jūros laivyną pagalbos evakuojant gyventojus.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos Krymo skyrius penktadienį pranešė, kad buvo evakuoti 49 žmonės.

J. Pavlenko taip pat paprašė gyventojų apsirūpinti geriamuoju vandeniu, nes mieste ruošiamasi laikinai išjungti vandentiekį, nors ji nepatikslino, kada konkrečiai.

Rusų naujienų agentūrų duomenimis, potvyniai paveikė Jaltos vandens valymo kokybę.

Krymo didžiausia valstybinė energijos tiekėja penktadienį pranešė, kad dėl kritulių apie 2,7 tūkst. vartotojų liko be elektros.

Krymo vadovas Sergejus Aksionovas anksčiau sakė prašysiantis Rusijos prezidento Vladimiro Putino suteikti finansinės pagalbos, siekiant likviduoti audros padarytą žalą ir išmokėti kompensacijas nukentėjusiesiems. 

S. Aksionovas ketvirtadienį sukėlė audringą reakciją socialiniuose tinkluose, paskelbus vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis sėdėdamas valtyje apžiūri užtvindytą Kerčės miestą, jam iš paskos plaukiant trims vyrams. Pasak A. Aksionovo, šie asmenys yra vietos Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojai.

Ukrainai priklausantį Krymą Rusija aneksavo 2014 metais, tačiau dauguma šalių šio žingsnio teisėtumo nepripažįsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Tai visi okupantai nuplaukė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių