CNN: Rusija planavo nužudyti vokiečių ginklų gamintojos „Rheinmetall“ vadovą

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos anksčiau šiais metais sužlugdė Rusijos sąmokslą nužudyti didelės vokiečių ginklų gamintojos, tiekiančios ginklus Ukrainai, vadovą, ketvirtadienį pranešė amerikiečių televizija CNN.

Remdamasi penkiais JAV ir kitų Vakarų šalių pareigūnais, kurių pavardžių nenurodė, CNN teigė, kad JAV informavo Vokietiją apie Rusijos vyriausybės planą nužudyti „Rheinmetall“ vadovą Arminą Pappergerį. Tuomet jį ėmėsi saugoti Vokietijos saugumo tarnybos.

Pranešime sakoma, kad šis nužudymo sąmokslas yra vienas iš virtinės JAV žvalgybos atskleistų Rusijos planų nužudyti Ukrainą remiančius Europos gynybos pramonės vadovus.

CNN teigimu, sąmokslas prieš A. Pappergerį buvo geriausiai subrandintas, o vienas Vokietijos vyriausybės aukšto rango pareigūnas patvirtino, kad JAV apie šį sąmokslą įspėjo Berlyną.

„Rheinmetall“ gamina 155 mm kalibro artilerijos sviedinius ir planuoja pradėti gaminti šarvuočius Ukrainoje, nurodo CNN.

Pranešimas pasirodė NATO lyderiams Vašingtone minint 75-ąsias šio gynybos bloko metines.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock sakė: „Turint omenyje naujausius pranešimus dėl „Rheinmetall“, tai mes pastaraisiais mėnesiais apie tai vis aiškiau kalbame.“

„Rusija kariauja hibridinį agresijos karą, – sakė A. Baerbock. – Su sabotažu, su kibernetinėmis atakomis, su GPS paralyžiavimu [...]. Matėme, kad buvo išpuolių prieš žmones Europos teritorijoje. Matėme, kad buvo išpuolių prieš gamyklas.“

„Tai dar kartą akcentuoja, kad mes, kaip europiečiai, privalome kuo labiau saugotis ir nebūti naivūs“, – pridūrė ji.

Vokietijos vidaus reikalų ministerijos atstovas atsisakė tiesiogiai komentuoti pranešimą apie „Rheinmetall“, bet sakė, kad Vokietijos vyriausybė labai rimtai vertina Rusijos režimo keliamas grėsmes.

„Mūsų saugumo pareigūnai labai budrūs ir atitinkamai veikia, glaudžiai bendradarbiaudami su mūsų tarptautiniais partneriais, – sakė atstovas. – Negalime komentuoti detalių, konkrečių apsaugos priemonių ir žvalgybos išvadų.“

„Rheinmetall“ atstovas Oliveris Hoffmannas sakė, kad kompanija „negali komentuoti klausimų, susijusių su korporaciniu saugumu“.

„Visuomet imamasi būtinų priemonių, reguliariai konsultuojantis su saugumo pareigūnais“, – pridūrė O. Hoffmannas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Pienių vynas

Ing

Ing portretas
Reikia rusus varyti iš vokietijos . Daug šnipų visur yra niekšai. Kaip nekenčiu rusus fašistus užpuolė ukraina žudyti vaikus žmones. Kaip nekenčiu rusų grobia žudo . Putleris šlykštus demonas. Putleriui su protu negerai veikia. Jam 74metai gimė 1950m. O ne 1952m. Melagis pataisė gimimo data jaunesnis. Niekšas melagis visiems meluoja fu fu šlykštus balamutas

Anonimas

Anonimas portretas
NEPLANAVO....jei būtų planavusi tai tokį ŠŪDĄ tikrai nužūdytų......
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių