Pereiti į pagrindinį turinį

CNN: Rusija spartina karinės įrangos judėjimą Ukrainos link

2022-02-07 16:15
DMN inf.

Gautose naujose palydovinėse nuotraukose matyti, kad didelė bazė, kurioje buvo laikomi Rusijos tankai, artilerija ir kiti šarvuočiai, – beveik ištuštėjusi, o įranga pastarosiomis dienomis galimai buvo perkelta daug arčiau Ukrainos sienos, praneša CNN.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Ši bazė yra į pietryčius nuo Smolensko ir maždaug 160 mylių nuo Ukrainos sienos. 2021 metų pabaigoje ten buvo perkelta daug ginklų, įskaitant apie 700 tankų, pėstininkų kovos mašinų ir balistinių raketų paleidimo įrenginių.

Kaip rašo CNN, remiantis radaro palydoviniais vaizdais, gautais vasario 6 d., didžiosios dalies šios įrangos nebėra. Prieš kelias dienas debesuotumas neleido fotografuoti, tačiau dabartinėse nuotraukose matyti išvažiuojančių transporto priemonių pėdsakai.

Palydovinių vaizdų kompanijos „Maxar“ vyresnysis direktorius Stephenas Woodas CNN sakė: „Man atrodo, kad nemaža dalis transporto priemonių – tankų, savaeigės artilerijos ir kitų pagalbinių mašinų, išvyko iš šiaurės rytų transporto priemonių parko, o iš centrinio automobilių parko išvyko papildomos šarvuotos mašinos“.

„Rochan Consulting“ karinių judėjimų sekimo ekspertas Konradas Muzyka teigė, kad tai, kas įvyko, yra vienas iš kelių „svarbių Rusijos pajėgų sudėties ir jų išdėstymo pakeitimų“.

„Einame į naują etapą, kai matome, kad iš anksto įrengtuose padaliniuose dirba papildomas personalas, o įranga tikriausiai perkeliama į sustojimo vietas“, – spėjo ekspertas.

Pastarosiomis dienomis nufilmuotuose vaizdo įrašuose matyti, kad dalis šios įrangos yra traukiniuose ir keliuose, esančiuose į pietus nuo Ukrainos – Briansko srityje. Socialinių tinklų vaizdo įrašuose aplink Brianską matyti karinės transporto priemonės su kodais „76“ ir „87“, žyminčiais Rusijos centrinės karinės apygardos armiją (CMD).

Žurnalistas Ruslandas Levjevas CNN pridūrė manantis, kad Rusijos atvirojo kodo žvalgybos grupė (CIT) juda į Brianską. „Matėme du vaizdo įrašus apie tą pačią vilkstinę Smolensko srityje, o vėliau Briansko srityje pietuose. Taip pat matėme kelių traukinių vaizdo įrašus, kuriuos paskelbė socialinių tinklų vartotojai iš Briansko srities. Anksčiau tos transporto priemonės buvo už kelių šimtų kilometrų nuo sienos, o dabar sustojo vos už dešimčių kilometrų“, – kalbėjo jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų