D. Britanijos policija: tarp 39 sunkvežimyje rastų aukų – dešimt paauglių

Jungtinės Karalystės policija penktadienį paskelbė, kad tarp 39 mirusių vietnamiečių, praėjusį mėnesį rastų vilkiko priekaboje-šaldytuve pietryčių Anglijoje, yra dešimt paauglių, įskaitant du 15-mečius berniukus.

Policija paskelbė šio vieno tragiškiausių žmonių kontrabandos atvejų šalyje aukų sąrašą.

„Tai buvo nepaprastai svarbus procesas ir mūsų komanda sunkiai dirbo norėdama pateikti atsakymus susirūpinusioms šeimos, nuogąstaujančioms, kad jų artimieji gali būti tarp žmonių, kurių tragiška kelionė baigėsi mūsų šalyje“, – sakė policijos viršininko pavaduotojas Timas Smithas (Timas Smitas).

„Mūsų prioritetas yra identifikuoti aukas, išsaugoti tų, kas mirė, orumą ir paremti aukų draugus bei šeimas“, – sakė jis.

Britų pareigūnai drauge su Vietnamo policija ir koroneriu stengėsi identifkuoti aštuonių moterų ir 31 vyro kūnus, kurie spalio 23 dieną buvo rasti sunkvežimio priekaboje-šaldytuve pramoniniame Esekso grafystėje esančio Greiso miesto rajone.

Išvakarėse britų policija patvirtino, kad visos aukos yra Vietnamo piliečiai. Vietname buvo paimti šeimų, nuogąstaujančių, kad jų artimųjų galėjo būti tame sunkvežimyje, DNR pavyzdžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių