D. Britanijos vyriausybė kaltina Rusiją įvykdžius keturias kibernetines atakas

Didžiosios Britanijos vyriausybė apkaltino Rusijos karinės žvalgybos tarnybą (GRU) įvykdžius keturias didelio atgarsio sulaukusias kibernetines atakas, praneša BBC.

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) teigimu, tarp Maskvos atakų taikinių buvo Rusijos ir Ukrainos įmonės, JAV demokratų partija ir nedidelis Didžiosios Britanijos televizijos tinklas.

Be to, šalies programišiai atakavo ir Pasaulinės antidopingo agentūros kompiuterių sistemas.

Po pastarosios atakos, be kita ko, buvo paviešinti britų dviratininkų Bradley Wigginso ir Chriso Froome`o medicininiai įrašai, atskleidę, kad sportininkams buvo padarytos išimtys, leidusios naudoti draudžiamas medžiagas medicininiais tikslais.

Dalis šių atakų jau anksčiau buvo siejamos su Rusija, bet tai – pirmas kartas, kai Londonas atsakomybę dėl jų konkrečiai priskyrė GRU.

NKSC teigia esąs „beveik užtikrintas“, kad už minėtąsias atakas atsakinga Rusijos karinė žvalgyba.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Jeremy'is Huntas savo ruožtu teigė, kad GRU vykdė „chaotiškų ir beatodairiškų“ kibernetinių atakų kampaniją, kuri neturėjo jokio „teisėto nacionalinio saugumo intereso“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tdk

Tdk portretas
Kaltina ir kaltina, išvada viėna tik lopai nukentėja tik kalrina grybai anglai.

Saulius

Saulius portretas
Vargšai britai taip susipainioję savo vaikiškuose kaltinimuose jau seniai kelia juoką ir gailestį, kas benutiktų, visada kalti rusai...

reike

reike portretas
reike rasyt lietuviskai PUOLIMAS,PUOLIMA,PUOLIMUS,PUOLIMAIS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių