D. Trumpas: JAV neapleido kurdų Sirijoje

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos „neapleido kurdų“, nors jo sprendimas atitraukti Sirijoje esančius amerikiečių karius nuo Turkijos sienos galimai uždegė žalią šviesą turkams surengti karinę operaciją prieš kurdų kovotojus.

„Galime vykdyti pasitraukimo iš Sirijos procesą, bet jokiu būdu neapleidome kurdų, kurie yra ypatingi žmonės ir nuostabūs kovotojai“, – parašė JAV prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

Šis pareiškimas pasirodė po to, kai sekmadienio vakarą D. Trumpas paskelbė apie savo sprendimą atitraukti iš regiono amerikiečių pajėgas, uždegusį žalią šviesą Turkijos puolimui prieš kurdus, kurie daug metų drauge su amerikiečiais kovojo su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

D. Trumpo sprendimas sulaukė griežtos JAV politikų, įskaitant jo sąjungininkus, kritikos. Jie sako, kad prezidentas aukoja JAV sąjungininką ir pakerta pasitikėjimą Amerika.

Antradienį prezidentas stengėsi paaiškinti savo poziciją pabrėždamas, kad Vašingtonas turi užmezgęs svarbius ryšius su NATO nare ir prekybos partnere Turkija.

„Labai daug žmonių patogiai pamiršta, kad Turkija yra didelė Jungtinių Valstijų prekybos partnerė“, – parašė D. Trumpas dar vienoje tviterio žinutėje.

Prezidentas nepareiškė, kad prieštarauja turkų karinei operacijai, bet sakė, kad „bet kokios nepriverstinės ir nereikalingos Turkijos kovos“ turėtų „griaunančių“ pasekmių šios šalies ekonomikai.

Tuo metu pirmadienį D. Trumpas pagrasino sunaikinti Turkijos ekonomiką, jei Ankara „padarys ką nors, kas, mūsų nuomone, būtų nehumaniška“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Amerikos kapitalistai susidejo su kurdu komunistais cha cha cha ko tiktai del dermokratijos nepadarysi. Del pinigu ir Setonas su Jezum Kristum krokoveka soka.

tai

tai portretas
geri kom tik pridursiu kad tie rasistyniai kuklusklanininku palikuonys tai veidmainiai be morales tipai ir is ten nieko gero nelauk nes valdo masonai,,,,,,

dolcas

dolcas portretas
tai as praradau galybe per ta tuscia eura,nors ir as tuscias,bet mes is usa organizavom karus tik aplink europa,siaures afrika, azija ,jie reikalingi "" emigrantu"" antpludziui i europa ,tai ju gausa sunaikins europa ,tik tam reikia 15-25 metu ir europa zlugs su savo mediniueuru ir tada vel suklestes usa ir jos dolcas, planas puikiai suveike europos zlugimo, klausykite toliau briuselio klerkus ,nes jie vykdo ta, ko nori uzjurio dolcas,viskas einasi kaip pagal natas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių