D. Trumpas sukritikavo J. Bideną dėl „Nord Stream 2“ – vėl pavadino rinkimus „gėdingais“

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad dabartinis JAV valstybės vadovas Joe Bidenas (Džo Baidenas) nesutrukdė užbaigti Rusijos dujų eksporto vamzdyno „Nord Stream 2“. tiesimo ir tai Rusijai leis gauti „milijardus ir milijardus JAV dolerių“.

Per Arizonoje šeštadienį įvykusį renginį kalbą sakęs D. Trumpas pažymėjo, kad jis „sustabdė“ dujotiekio statybą, o J. Bidenas sudarė sąlygas „per porą mėnesių“ užbaigti jo tiesimą.

Buvęs JAV prezidentas priminė, jog Vokietijos kanclerę Angelą Merkel anksčiau buvo įspėjęs, kad Jungtinės Valstijos išleidžia „milijardus Vokietijos gynybai“, o ji „moka Rusijai milijardus“ už tiekiamas dujas.

D. Trumpas vėl pareiškė, kad pralaimėjimą prezidento rinkimuose patyrė vien dėl to, kad jų rezultatai buvo suklastoti. Rinkimus jis pavadino „gėdingiausiais ir labiausiai korumpuotais“ istorijoje.

Buvęs JAV prezidentas pareiškė, jog dabartinė administracija „turtėja Kinijos dėka“. Kaip pavyzdį jis paminėjo Hunterio Bideno (Hanterio Baideno) – dabartinio prezidento sūnaus – kaltinimus, kad į jo nešiojamąjį kompiuterį įsilaužė neva Rusijos specialiosios tarnybos.

„Jis pareiškė, kad tai buvo Rusija... Rusija, kaip visada. Ar atkreipėte dėmesį, kad tai ne Kinija, o būtent Rusija? Taip yra todėl, kad jie turtėja Kinijos sąskaita, o ne Rusijos sąskaita“, – pareiškė D. Trumpas.

Buvęs JAV valstybės vadovas taip pat pabrėžė, kad, būdamas valdžioje, Rusijos požiūriu taikė griežčiausią politiką, bet kartu palaikė gerus santykius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių