D. Trumpo šeimos bendrovės vienas vadovų nuteistas 5 mėnesius kalėti

Ilgametis Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šeimos bendrovės „Trump Organization“ vyriausiasis finansininkas Allenas Weisselbergas (Alenas Veiselbergas) antradienį buvo nuteistas penkis mėnesius kalėti dėl sukčiavimo ir vengimo mokėti mokesčius.

75 metų A. Weisselbergas eksprezidento nekilnojamojo turto ir pramogų grupės vyriausiuoju finansininku dirbo nuo 2005-ųjų iki 2021-ųjų.

Rugpjūčio mėnesį jis pagal susitarimą pripažino kaltę dėl 15 kaltinimų mokestiniu sukčiavimu ir sutiko liudyti prieš savo buvusią kompaniją.

Pranešime apie nuosprendį Manhatano apygardos prokuroras Alvinas Braggas (Alvinas Bragas) pavadino minimus nusikaltimus 13 metų vykdyta schema siekiant apgauti federalinę, valstijos ir miesto valdžią.

A. Weisselbergo liudijimas padėjo prokurorams pasiekti, kad gruodžio 6 dieną „Trump Organization“ ir jos seserinė įmonė „Trump Payroll Corp“ būtų nuteistos dėl 17 panašių kaltinimų sukčiavus ir vengus mokėti mokesčius, įskaitant duomenų apie verslą klastojimą.

Nors liudijo prieš kompaniją, A. Weisselbergas niekuo nekaltino paties buvusio prezidento, 2024 metais sieksiančio sugrįžti į Baltuosius rūmus.

A. Weisselbergas, artimas D. Trumpo šeimos draugas, pripažino su kompanija suplanavęs gauti nedeklaruotų naudų, tokių kaip butas prestižiniame Manhatano rajone nemokant nuomos, prabangūs automobiliai jam ir jo žmonai, privati mokykla jo vaikaičiams.

Pagal susitarimą su prokurorais A. Weisselbergas sutiko sumokėti bemaž 2 mln. dolerių (1,9 mln. eurų) baudų, neskaitant penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmės ir penkerių metų probacijos.

Gruodį paskelbus verdiktą šeimos verslui, D. Trumpas savo socialinės žiniasklaidos platformoje paskelbė, jog „Trump Organization“ nėra atsakinga už tai, kad „Weisselbergas sukčiavo pateikdamas savo asmenines mokesčių deklaracijas“.

Eksprezidentas, kurio du sūnūs šiuo metu vadovauja kompanijai, Niujorke iškeltą bylą vadino „raganų medžiokle“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių