Dalyje Pekino įvesta karinė padėtis dėl naujų COVID-19 atvejų

Kinijos sostinės pietinėje dalyje 11-oje rajonų buvo įvesta „karinė padėtis“, nustačius keletą užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, siejamų su vienu maisto produktų turgumi, penktadienį pranešė Pekino pareigūnai.

Septyni nustatyti koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai nustatyti su Sinfadžio turgumi, iš jų šeši buvo patvirtinti šeštadienį, nurodė pareigūnai. Tarnybos uždarė devynias aplinkines mokyklas ir vaikų darželius.

Fengtajaus rajono, kuriame paskelbtas karantinas, gyventojai privalo laikytis izoliacijos ir neturi teisės išeiti iš namų. Vietos valdžia organizuoja jų aprūpinimą maisto produktais ir būtiniausiomis prekėmis, pasitelkdama savanorius.

Per Pekino valdžios surengtą spaudos konferenciją buvo pranešta, kad koronaviruso infekcija vienam iš sostinės išvykstančiam žmogui buvo nustatyta ketvirtadienį. Tai pirmas naujas COVID-19 atvejis Pekine per pastaruosius du mėnesius. Pranešama, kad šis asmuo praėjusią savaitę lankėsi Sinfadžio mėsos turguje, o iš sostinės pastaruoju metu išvažiavęs nebuvo.

Laikraštis „XinJin Bao“ šeštadienį pranešė, kad visiems 10 tūkst. Sinfadžio turgaus darbuotojų bus atlikti COVID-19 testai.

Atsinaujinęs nerimas

Praėjusių metų pabaigoje pirmą kartą nustačius COVID-19 užkratą centriniame Uhano mieste, Kinijos valdžia ėmėsi griežtų plataus masto karantino priemonių ir iš esmės suvaldė infekcijos protrūkį šalyje.

Susirgimų skaičiui sumažėjus, dauguma šių priemonių buvo atšauktos. Dauguma pastaraisiais mėnesiais užfiksuotų naujų infekcijos atvejų – užsienyje gyvenantys piliečiai, kuriems testai buvo atlikti pandemijos metu grįžus namo.

Tarp šeštadienį paskelbtų šešių naujų vietinių užsikrėtimų atvejų – trys Sinfadžio turgaus darbuotojai, vienas jame lankęsis asmuo ir du už septynių kilometrų esančio Kinijos mėsos tyrimų centro darbuotojai. Vienas iš pastarųjų praėjusią savaitę lankėsi turguje.

Valdžia penktadienį dezinfekcijai ir mėginių paėmimui uždarė Sinfadžio turgų bei taip pat Fengtajaus rajone esantį Dzingšeno jūros gėrybių turgų, kuriame lankėsi vienas iš susirgusiųjų.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai matė, kai į šias dvi turgavietes atvyko šimtai policininkų ir didelės sukarintos policijos pajėgos. Buvo matyti, kaip iš Dzingšeno turgaus darbininkai išgabeno kelias dėžės su jūros gėrybėmis. 

Fengtajaus pareigūnai šeštadienį paskelbė, kad rajone įvesta „karinė padėtis“ ir įsteigtas „karo lauko operacijų centras" kovai su nauja viruso banga.  

Uždarytos devynios netoliese esančios mokyklos ir darželiai. Penktadienį Pekino pareigūnai visame mieste atidėjo mokinių grįžimą į pradines mokyklas, atšaukė visus sporto renginius ir kolektyvines vakarienes. Šeštadienį sustabdytos turistinės kelionės tarp provincijų.

Masiniai testai

Sinfadžio mėsos urmo turgaus pirmininkas valstybiniam dienraščiui „Beijing News“ sakė, kad virusas aptiktas ant pjaustymo lentų, naudojamų importuojamai lašišai apdoroti, Tai sukėlė nuogąstavimų dėl higienos Pekino maisto tiekimo sektoriuje.

Pekino turgaviečių priežiūros institucijos nurodė visame mieste atlikti maisto saugos patikrinimą, kurio metu didžiausias dėmesys skiriamas šviežiai ir šaldytai mėsai, paukštienai ir žuviai prekybos centruose, sandėliuose ir viešojo maitinimo įstaigose.

Kitas valstybinis laikraštis – „Beijing Daily“ šeštadienį pranešė, kad didieji sostinės prekybos centrai, tarp jų – "Wumart" ir "Carrefour", pernakt pašalino visas lašišos atsargas, tačiau kiti produktai tiekiami kaip įprasta.  

Pasak AFP žurnalistų, kai kurie Pekino restoranai šeštadienį visai išbraukė iš meniu lašišą. 

Pekino valdžia taip pat paskelbė, kad bus atliekami COVID-19 testai visiems, kurie lankėsi  Sinfadžio turguje nuo gegužės 30 dienos arba turėjo artimų kontaktų su jame buvusiais asmenimis.

Penktadienį ištirta per 5 tūkst. ėminių iš visame mieste esančių ūkininkų turgų ir didelių prekybos centrų. Visi 40 ėminių, kurių rezultatai teigiami, atkeliavo iš  Sinfadžio turgaus.

Penktadienį taip pat atlikti testai beveik 2 tūkst. Pekino urmo turgaviečių darbuotojams.

Tarp jau atliktų testų – dar 46 turgaviečių darbuotojams atliktų tepinėlio tyrimų rezultatai buvo teigiami, bet jiems kol kas nepasireiškė jokie ligos simptomai. Visus juos įdėmiai stebi medikai. 

Tik vienas iš šių asmenų nedirba Sinfadžio turguje. Jis dirba ūkininkų turguje Pekino šiaurės vakaruose esančiame Haidiano rajone, tačiau turėjo artimą kontaktą su vienu iš  su Sinfadžio turgumi susijusių užsikrėtusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Embargas

Embargas portretas
Pas kinus viskas užkrėsta, anksčiau buvo šikšnosparniai, dabar jūros gėrybės, kokio užkrato tikėtis ateityje. Kuo daugiau užkrato, tuo didesnis biznis su apsauginėms kaukėmis, dezinfekuojančiu skysčiu, asmens apsaugos priemonėmis, neužilgo laukia biznis su vakcina, o kur dar įvairios žmonių kontrolės programėlės ir pan. Reikia atsisakyti bet kokio importo iš Kinijos ir leisti dirbti savo šalies gamintojams.

Anonimas

Anonimas portretas
Kada bus paskelbti viruso platintojai? Tai samokslas pries zmonija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių