Dėl ledo audros Kanadoje be elektros liko šimtai tūkstančių žmonių

Šimtai tūkstančių namų Kanados rytuose penktadienį liko be elektros, praėjus dviem dienoms po ledo audros, per kurią žuvo du žmonės ir buvo padaryta didelė materialinė žala, ypač Monrealyje.

„Atnaujinome elektros energijos tiekimą šiek tiek daugiau nei trečdaliui žmonių, nukentėjusių nuo ledo audros“, – sakė elektros energijos tiekėja „Hydro-Quebec“.

Iki penktadienio vėlyvo ryto Kvebeke tamsoje tebebuvo apie 630 000 namų, t. y. 1,1 mln. mažiau nei tuo metu, kai buvo didžiausi sutrikimai.

Komunalinių paslaugų bendrovė apskaičiavo, kad iki penktadienio vidurnakčio pavyks atkurti elektros tiekimą daugumai vartotojų, tačiau teigė, kad kai kurie namai elektros neturės iki sekmadienio, o galbūt ir iki pirmadienio.

Palankesnės oro sąlygos penktadienį turėtų „pagreitinti paslaugų atkūrimą“, sakė „Hydro-Quebec“ atstovas spaudai Regis Tellier (Režis Teljė).

Monrealyje, kuriame fiksuota maždaug pusė elektros energijos tiekimo sutrikimų, buvo atidarytos šešios laikinos skubios pagalbos prieglaudos, kuriose naktį iš ketvirtadienio į penktadienį praleido elektros energijos netekę gyventojai.

Audra paveikė dvi daugiausiai gyventojų turinčias Kanados provincijas – Kvebeką ir Ontariją.

Trečiadienį krisdamas medis pražudė Ontarijo gyventoją, o ketvirtadienio rytą mirė šešiasdešimtmetis vyras, ant kurio užkrito medžio šaka, kurią jis bandė nupjauti savo kieme, maždaug už 60 km į vakarus nuo Monrealio.

Šimtai Monrealio miesto darbuotojų penktadienį vis dar valė nuolaužas, ypač parkuose, kur nuo ledo svorio nulūžo daug šakų.

Maždaug vieno laipsnio Celsijaus temperatūra tirpdė ledą, tačiau vėjo gūsiai vartė medžius, todėl kilo pavojus, kad gali nukristi daugiau šakų.

Pareigūnai vis dar patarė žmonėms laikytis atokiau nuo elektros linijų.

Šiųmetis elektros energijos tiekimo sutrikimas buvo didžiausias Kvebeke nuo 1998 metų ledo audros, dėl kurios provincijoje kelioms savaitėms buvo kilęs chaosas.

 


Šiame straipsnyje: Kanadaledo audraelektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
del skvernelio aferos lietuvoje 2 milijonai zmoniu moka kreiviui, kad tas krautusi milijonus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių