Dėl stipraus vėjo Norvegijoje nuvirto kranas: žuvo žmogus, griuvo prekybos centras

Norvegijos centrinėje dalyje penktadienį, pučiant stipriam vėjui, ant prekybos centro nuvirtus statybiniam kranui žuvo vienas asmuo, o dar mažiausiai du žmonės buvo sužeisti, pranešė policija.

Tikėtina, kad dėl vėjų nepilotuojamas kranas, kurio aukštis siekė mažiausiai 50 metrų, nuvirto ant prekybos centro Melhiuso mieste, kuris yra į pietus nuo Trondheimo, trečio pagal dydį šios šiaurės šalies miesto, laikraščiui VG sakė policijos atstovas Ebbe Kimo (Ebė Kimas).

Dėl statybinio krano griūties nukentėjo prekybos centro pirmas ir antras aukštai, o ugniagesiai ėjo per pastatą, ieškodami žmonių, tviteryje pranešė policija. Policijos atstovas spaudai Ole Petteris Hollingenas (Olė Peteris Holingenas) žurnalistams sakė, kad ieškodami jie naudojo šunis ir droną.

Kiek vėliau policija informavo, kad dingusiu laikytas asmuo buvo rastas negyvas, o daugiau niekas nebeieškomas.

Norvegijos žiniasklaida teigė, kad tuo metu, kai 9 val. 17 min. vietos (10 val. 17 min. Lietuvos) laiku įvyko nelaimė, „Melhustorget“ prekybos centre nebuvo daug pirkėjų. Jame buvę žmonės, įskaitant parduotuvių darbuotojus, buvo evakuoti į netoliese esančią rotušę.

Vietos laikraštis „Tronderbladet“ pranešė, kad įgriuvo prekybos centro stogas. Kranas stovėjo „Melhustorget“ prekybos centro, kuris buvo plečiamas, statybos aikštelėje. Planuota, kad išplėstas centras, įrengus naujų parduotuvių ir butų, atsidarys dviem etapais 2023 metais, skelbiama „Melhustorget“ interneto svetainėje.

Toje pačioje statybų aikštelėje stovi antras kranas, o Norvegijos naujienų agentūra NTB teigė, kad policija aiškinasi, kaip apsaugoti kitus įrengimus.

Norvegijos meteorologijos instituto duomenimis, penktadienį šalyje siautėjo stiprūs vėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Feee

Feee portretas
Asiliška informacija ir kalbos DARKYMAS tokios rašliavos. Tik pamanykite - '''Tikėtina, kad (...) kranas, kurio aukštis siekė mažiausiai 50 metrų, nuvirto ant prekybos centro Melhiuso mieste, (...) laikraščiui VG sakė policijos atstovas"'. TIKĖTINA. O gal visai ne Norvegijoje, o kur nors Afrikoje? O gal visai niekas niekur NENUVIRTO? Iki kokios žurnalistikos dasigyvenome.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių