Per didelio masto Rusijos raketų ataką Ukrainoje žuvo 42 žmonės, rusai galimai bandė naują taktiką

  • Teksto dydis:

Liepos 8 d. per Rusijos raketų ataką prieš Ukrainą žuvo 42 žmonės, įskaitant keturis vaikus. Gelbėjimo operacija tęsiasi.

Tai pranešė Ukrainos nacionalinė policija, kuria remiasi „Ukrinform“.

Atakų vietose dirba policininkai ir gelbėtojai.

„Vakar vienas iš Rusijos kariuomenės taikinių buvo vaikų gydymo įstaiga „Okhmatdyt“, kurioje buvo gydomi vaikai iš visos Ukrainos. Per Rusijos kariuomenės ataką žuvo du suaugusieji: gydytojas ir gydymo įstaigos lankytojas, dar 30 žmonių buvo sužeista, įskaitant 10 vaikų“, – sakoma išplatintame pranešime.

Sostinės Ševčenkivskio rajone Rusijos teroristai taip pat smogė į daugiabutį, buvo visiškai sunaikintas pastato įėjimas. Nuolaužos pražudė 12 gyventojų, įskaitant keturis 8-14 metų vaikus, o dar 25 žmonės buvo sužeisti. Kyjivo Dniprovskio rajone per raketų ataką prieš medicinos centrą žuvo devyni žmonės, dar aštuoni patyrė sužalojimų.

Nuo Rusijos atakų Dnipro ir Kryvyj Riho miestuose taip pat nukentėjo įmonės, daugiaaukštis gyvenamasis namas ir degalinė – 11 žmonių žuvo, o 69 buvo sužeisti. Dnipre buvo sunaikintas daugiaaukštis pastatas ir autoservisas.

Buvęs Ukrainos ginkluotųjų oro pajėgų atstovas pulkininkas Jurijus Ihnatas po liepos 8 d. atakų sakė, kad rusų sparnuotosios raketos ir raketos skrido „labai žemame“ aukštyje, rašo JAV Karo studijų institutas. Šiais duomenimis, Ukrainos oro gynybinės pajėgos kai kuriais atvejais mėgino numušti sparnuotąsias raketas, skriejusias tik 50 metrų virš žemės.

Ukrainos oro gynybai praeityje pavyko numušti daug tam tikrų tipų sparnuotųjų raketų, ypač senesnio „Kh-101“ tipo. J. Ihnatas teigė manantis, jog tai, kad rusų pajėgos leidžia skrieti raketas tokiame mažame aukštyje, rodo, kad Rusijos kariuomenė galėjo pakeisti savo taktiką. Žala infrastruktūrai esą gali būti padidinta, kai oro gynybai praktiškai nepaliekama laiko reaguoti.

Per pastarąsias 24 val. per Rusijos apšaudymą iš viso buvo sužeista 190 žmonių ir buvo apgadinti 323 objektai.

Kaip jau skelbė „Ukrinform“, liepos 8 d. rytą įsibrovėliai rusai į Ukrainą paleido 40 įvairaus tipo raketų.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeraketosmasinė atakaaukostaktika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių