Pereiti į pagrindinį turinį

Dnipre daugiabučio griuvėsiuose rasta moteris: nieko nejaučiu, tik didžiulę tuštumą viduje

2023-01-16 13:48
DMN inf.

Jauna moteris, kurią rado sėdinčią savo buto griuvėsiuose Rusijos pajėgų raketos sugriautame daugiaaukštyje Dnipre ir kurios gelbėjimą parodė įvairiuose reportažuose, – 23 metų Anastasija.

Jauna ukrainietė prieš keletą mėnesių neteko mylimo vaikino, o ji pati tik per stebuklą išgyveno ir nežinia, ar neliko be tėvų.

„Mane prispaudė durimis, sugriauta dalis virtuvės, kambario, nėra vonios, koridoriaus, sandėliuko, buto išorinės sienos nėra, ten bedugnė, kur matau kitą laiptinę... Nežinau, kur mano tėvai. Sako, kad matė juos gyvus, esu įsitikinusi, kad jie buvo virtuvėje, kurios jau nebėra, – sakė tragediją išgyvenanti jauna moteris. – Nenorėjau gelbėtis, norėjau, surasti tėvus. Suprantu, kad Ričardo (augintinio – past.) jau nebėra. Vargu ar jis išgyveno. O dar šiandien tėtis kvailiojo, kai su mama fotografavome šuniukus“.

Dabar Anastasija guli vienoje iš Dnipro ligoninių. 2022-ųjų rugsėjį ji neteko mylimojo. Anastasijos vaikinas žuvo kare gindamas Ukrainą nuo  okupantų.

„Neturiu žodžių. Neliko emocijų. Aš nieko nejaučiu, tik didžiulę tuštumą viduje. Visą tą laiką aš ne gyvenau, o egzistavau, bandydama susitaikyti su tuo, kad mano narsiojo Vlado jau nėra... Bet aš jaučiau, kad jis mane saugos. Mane prispaudė durys, aš beveik sveika, nežiūrint nedidelės žaizdos galvoje ir apdraskytų kojų“, – jau gulėdama ligoninėje savo „Instagram“ paskyroje parašė Anastasija.

„Būdamas čia jis buvo drąsus karys. O dabar jis kovoja angelų-sargų pusėje“, – šalia kitos savo nuotraukos, padarytos jau ligoninėje, prisimindama savo vaikiną Vladą parašė Anastasija.

Rusijos raketai savaitgalį smogus daugiabučiui gyvenamajam namui pietrytiniame Ukrainos Dnipro mieste, žuvusiųjų skaičius išaugo iki 40, pirmadienį pranešė ukrainiečių valdžios institucijos.

Daugiau naujienų