ECDS: naujos COVID-19 atmainos gali turėti didelės įtakos mirčių skaičiaus augimui

Europos ligų kontrolės ir prevencijos centras (ECDC) antradienį pranešė apie „didelį“ pavojų, kad naujai atrastos COVID-19 viruso atmainos dėl „didesnio užkrečiamumo“ gali dar labiau apkrauti sveikatos apsaugos sistemą ir sukelti daugiau mirčių.

Stokholme įsikūrusios Europos Sąjungos sveikatos agentūros ataskaitoje sakoma, kad „nors nėra informacijos, kad užsikrėtus šiomis atmainomis ligos eiga būtų sunkesnė“, pats faktas, kad jos plinta greičiau, reiškia, jog jų įtaka „hospitalizacijų ir mirčių [skaičiui] vertinama kaip didelė“.

Kaip ir seniau atrastos viruso atmainos, naujosios labiau pavojingos „vyresnio amžiaus grupių ir gretutinių ligų turintiems asmenims“.

Ataskaitoje pabrėžiama, kad naujos Jungtinėje Karalystėje ir Pietų Afrikoje rastos atmainos pasižymi „didesniu užkrečiamumu“.

JK, dešimtys Europos ir viso pasaulio šalių pranešė apie daugiau nei 3 tūkst. užsikrėtimo naujos atmainos koronavirusu atvejų, skelbia ECDC.

Pietų Afrikoje registruota daugiau nei 300 užsikrėtimo naujos atmainos virusu atvejų, trys tos pačios atmainos atvejai patvirtinti Europoje, du – JK ir vienas – Suomijoje. Visi šie atvejai susiję su iš Pietų Afrikos grįžusiais asmenimis.

Sveikatos apsaugos agentūra rekomenduoja šalims ir toliau informuoti piliečius „apie nemedikamentinę prevenciją, atsižvelgiant į vietos epidemiologinę padėtį“, ypatingą dėmesį skiriant „nesvarbių kelionių ir socialinės veiklos“ ribojimui.

ECDC taip pat pateikė virtinę rekomendacijų, kaip „atitolinti nerimą keliančios naujos atmainos atsiradimą ir tolesnį plitimą“, įskaitant kontaktinių atvejų visuomenėje atsekimą, siekiant „anksti nustatyti ir stebėti šios atmainos atvejus“.

Taip pat rekomenduojama sustiprinti „stebėjimą ir testavimą“ žmonių, susijusių su rajonais, kur užsikrėtimų naująja atmaina yra daugiau, taip pat priminti iš šių rajonų grįžtantiems žmonėms apie būtinybę „laikytis karantino“ ir testuotis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
To ir siekiama masonu, o Valdziagyviai įrankis tam. Cheminė ataka prieš zmones, išgyvens nedaug.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių