Pereiti į pagrindinį turinį

Ekspertai: Mariupolyje Rusijos kariai tikisi užimti priešakines gynybos pozicijas

2022-04-25 12:18
DMN inf.

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N’ Loaded“ teigė, kad Mariupolyje vykstantys mūšiai aplink „Azovstal“ tęsiasi. Neatmestina, kad tokiu aktyvumu Rusijos kariai tikisi išprovokuoti ukrainiečius palikti savo priedangas, užimti priešakines gynybos pozicijas.

Pasak jų, Charkive toliau vyksta artilerijos dvikovos – agresorius siekia užkirsti kelią ukrainiečiams toliau rengti kontratakas.

Izyume Rusijos kariai nesėkmingai bando plėsti placdarmą palei Donets upę į vakarus (Zavody – Barabashyvka). Jiems nesiseka plėstis į rytus (Dovhenke), okupantų pajėgos beveik nepasistūmėjo pietų link (Pashkove).

„Į pietus ištįsęs Rusijos karių „pirštas“ Brazhkivka – Pashkove gali tapti ukrainiečių kontratakų objektu ir tokiu atveju bus nukirstas. Tiesa, jau kai kurie skaitytojai šiam išsikišimui davė kitą vardą, bet mes jo nekartosime – mus skaito ir damos“, – feisbuke rašė „Locked N’ Loaded“ ekspertai.

Lymane mūšiai toliau verda kontaktinėje linijoje, didelių pasikeitimų nėra. Nėra ir informacijos, ar Rusijos kariams pavyko nuo Kreminna pasistūmėti į pietus link Donets. Tai, pasak ekspertų, leistų okupantams įrenginėti perkėlas per upę ir iš vakarų pulti Severodonetsko link.

„Severodonetske mūšių intensyvumas kiek nuslopo, tačiau tai nereiškia, kad Rusijos kariai atsisakys savo tikslų. Pastarosiomis dienomis jie patyrė ženklių nuostolių, tad šiuo metu persigrupuoja, vyksta lokalios atakos ir apšaudymai“, – pastebėjo ekspertai.

Popasnoje –. be pakitimų, mūšis tęsiasi. Centre taip pat be pakitimų – mūšiai tęsiasi.

„Mariupolyje mūšiai aplink „Azovstal“ tęsiasi. Neatmestina, kad tokiu aktyvumu Rusijos kariai tikisi išprovokuoti ukrainiečius palikti savo priedangas, užimti priešakines gynybos pozicijas, kurios nebūtinai gali išlaikyti aviacijos ir artilerijos pataikymus“, – teigė „Locked N’ Loaded“.

Pasak jų, Huliajpole – Mariinka sektoriuje agresorius trypčioja vietoje. Nors ir aršiai apšaudo artilerija, intensyviai puola atskiruose ruožuose (Huliajpole, Velyka Novosylka, Mariinka), tačiau rezultatų nepasiekia.

„Ukrainiečiai toliau nestabdo, vysto vakarykštę sėkmę ir kontratakuoja. Šį kartą aplink Promino išlaisvinti penki kaimeliai: į šiaurės rytus nuo Kyselivka – vakarykštė ukrainiečių kontratakos vieta. Tuo pačiu Ukrainos žvalgyba praneša, kad Rusijos kariai siekia sukurti puolamąsias grupuotes ir pulti Krivih Rih link, t. y. priversti ukrainiečius pakeisti savo planus toliau lokaliomis kontratakomis kapoti agresoriaus pajėgas Mykolaiv – Cherson. Nelabai tikime agresorių potencialu nuveikti kažką rimtesnio aplink Krivih Rih. Tad neatmestina, kad ukrainiečiai tęs tai, ką pradėjo aplink Chersoną. Ir pabaigai pasidžiaugime – dega „Druzhba“ naftos saugyklos prie Bryansko. Nepastebėjote tendencijos? Vos tik Rusijos kariai užpuolė Ukrainą, kažkaip Rusijoje visi taip neatsargiai rūkyti pradėjo. Vis kažkas sproginėja ir dega. Turbūt nervinasi – traukia vieną po kitos cigaretę, rankytės dreba, tai uždega vis kažką“, – šmaikštavo ekspertai.

Daugiau naujienų