Ekspertai paaiškino, kodėl Rusija sutiko su Mariupolio gynėjų evakuacija iš „Azovstal“

  • Teksto dydis:

Rusija sutiko evakuoti ukrainiečių gynėjus iš „Azovstal“, kad būtų kuo greičiau paskelbtas Mariupolio užėmimas. Tokia išvada buvo padaryta Amerikos karo studijų institute (ISW), rašo UNIAN.

ISW analitikai teigė, kad Rusija gali neleisti apsikeisti iš „Azovstal“ evakuotais Ukrainos kariškiais. Jie taip pat pabrėžė, kad Kremlius galėjo žengti šį žingsnį ir tam, kad socialinėje žiniasklaidoje nukreiptų kritiką dėl nesėkmių pereinant per Donetso upę ir lėto invazijos tempo.

„Kai kurie Rusijos Dūmos deputatai kreipiasi dėl įstatymų, draudžiančių keisti kalinius į asmenis, kaltinamus „nacizmu“, priėmimo.“ Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas pareiškė, kad Mariupolio gynėjams turėtų būti pateikti kaltinimai dėl karo nusikaltimų ir dėl to jie negalėtų būti iškeisti į Rusijos karo belaisvius.

Instituto atstovai taip pat pažymėjo, kad evakuacija iš „Azovstal“ gali sukelti nepasitenkinimą, nes Rusijos propagandoje anksčiau kalbėta apie „sėkmingus išpuolius“ prieš „Azovstal“, o kai kurie rusai tikėjosi Mariupolio gynėjų sunaikinimo.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeAzovstalevakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių