Pereiti į pagrindinį turinį

Ekspertai: propagandistai rimtai virpa – ukrainiečiai sėkmingai atakuoja Rusijai svarbius taikinius

2022-07-21 20:08
DMN inf.

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N' Loaded“ aptarė naujausius įvykius fronte. Pasak jų, Charkive agresorius vis bando pralaužti ukrainiečių gynybą, Syverske ir Izyume – be pakitimų, o pietų kryptyje ukrainiečiai ir toliau sėkmingai atakuoja Rusijai svarbius taikinius.

Scanpix nuotr.

Charkive agresorius vis bando pralaužti ukrainiečių gynybą prie Pytomniko, tačiau nesėkmingai, rašė ekspertai.

„Kontaktinė linija nusistovėjusi, ukrainiečiai įsirengė geras gynybines pozicijas. Ant žemės – kovinės lygiosios, tačiau agresorius vis dar turi ženklų netiesioginės ugnies, raketų ir aviacijos pranašumą“, – aiškino „Locked N' Loaded“.

Izyume – štilis.

„Savo laiku trečia pagal dydį orkų grupuotė įklimpo ir dūsta ukrainiečių gynyboje. Prie Izyumo rotacija vyksta sektoriaus viduje, apsikeitimas manevriniais vienetais organizuojamas su Charkivo sektoriumi. Neatmestina, kad kažkas atjuda iš Lymano, tačiau tokia rotacija ir papildymas šiuo metu neturi perspektyvos atkurti pilnaverčio puolamojo potencialo Izyumo sektoriuje“, – pabrėžė karo ekspertai.

Syverske irgi be pakitimų, ukrainiečiai čia ir toliau gina kontaktinę liniją. Susidaro įspūdis, kad puolimas čia kiek prislopo, teigė „Locked N' Loaded“.

O pietų kryptyje ukrainiečiai ir toliau sėkmingai atakuoja Rusijai svarbius taikinius: sandėlius, vadavietes, ryšio priemones ir pan.

„Vis daugiau liudijimų, kad ukrainiečiai naudoja išmanią artilerijos amuniciją, ženkliai padidinančią šūvio nuotolį ir tikslumą. Pasirodė pranešimų, kad po smūgių Antonovo tiltas uždarytas kariniam transportui. Džiugu, kad ukrainiečiai vakar atakavo orkų svarbius taikinius Skadovske. Ši gyvenvietė yra agresoriaus logistinis centras, kuriame perskirstomi kroviniai ir vienetai atvykstantys iš Krymo“, – komentavo ekspertai.

„Dabar jau trikdoma visa agresoriaus tiekimo sistema, kuriamas atgrasymo efektas. Orkų propagandistams žiedinis raumuo virpa rimtai. Jie jau kalba, kad ukrainiečių kontrpuolimas prasidės netrukus. Tikėdamiesi sujaukti ukrainiečių planus skelbia, kad jis prasidės Arkhanhelske. Kažkaip nuojauta kužda, kad ukrainiečiai dėl to nelabai pergyvena“, – pridūrė „Locked N' Loaded“.

Daugiau naujienų