Pereiti į pagrindinį turinį

Ekspertai: ukrainiečiai tinkamai nepasiruošė kontratakai – tai gali turėti rimtų pasekmių

2022-04-19 13:19
DMN inf.

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N’ Loaded“ teigia, kad ukrainiečiai tinkamai nepasiruošė kontratakai. Anot jų, tai gali turėti rimtų pasekmių. Kaip teigiama, Rusijos kariams pavyko perimti iniciatyvą kovojant dėl Luhansko apskrityje esančio Kreminos miesto – atsilaikyti ukrainiečiai nebesugebėjo.

Anot ekspertų, ukrainiečiai išlaiko po kontratakų atsikovotas teritorijas šiaurės rytuose ir pietryčiuose nuo Charkivo.

„Vengdamas dar didesnių problemų, agresorius sektoriuje stiprina oro gynybą. Orkai akivaizdžiai baiminasi, kad ukrainiečiai savo kontratakas ims remti oro pajėgomis, o tokiu atveju lokalios kontratakos gali virsti ukrainiečių platesnio masto kontrpuolimu“, – rašė „Locked N’ Loaded“.

Dėl Kreminos mūšiai esą vis dar tęsiasi.

Ukrainiečiai ne kartą įrodė, kad sėkmingai gali stabdyti orkų puolimą išnaudodami savo gynybos gylį.

„Agresorius čia perėmė iniciatyvą. Panašu, ukrainiečiai tinkamai nepasiruošė ankstesnei kontratakai prie Kreminos ir nors pradžioje pasiekė taktinę sėkmę, tačiau nesugebėjo atlaikyti orkų smūgio ir išlaikyti vietovę. Tai gali turėti rimtų pasekmių, kadangi agresorius ne tik įsiveržė į miestelį, bet ir jį apėjo“, – aiškino ekspertai.

Huliajpolė šiuo metu intensyviai apšaudoma.

„Neatmestina, kad agresorius čia artimiausiu metu pereis į didesnį puolimą. Mariupolis toliau kaunasi“, – komentavo „Locked N’ Loaded“.

„Vyksta intensyvūs, tačiau lokalūs mūšiai“, – tikino ekspertai.

„Vertinant bendrai, ukrainiečiams kritiškai svarbu vystyti sėkmę Charkivo sektoriuje. Ukrainiečiai ne kartą įrodė, kad sėkmingai gali stabdyti orkų puolimą išnaudodami savo gynybos gylį, o susidarius palankioms sąlygoms, netgi pereiti į lokalias kontratakas“, – vertino jie.

Daugiau naujienų