EP vadovas paragino A. Lukašenką nutraukti smurtą prieš protestuotojus

Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli (Davidas Sasolis) ketvirtadienį paragino Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką nutraukti smurtą prieš tautiečius, protestuojančius prieš jo perrinkimą per savaitgalį įvykusius ginčijamus rinkimus.

„Raginu poną Lukašenką nedelsiant išlaisvinti sulaikytuosius ir nutraukti smurtą šalyje“, – pažymėjo D. Sassoli socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pareiškime.

„Baltarusiai turi teisę protestuoti ir pareikšti savo pyktį dėl ginčijamų rinkimų rezultatų ir neskaidraus rinkimų proceso, kuris neatitiko būtiniausių tarptautinių standartų“, – pabrėžė EP vadovas.

„Teisėsaugos tarnybų naudojama žiauri jėga prieš savo žmones, dėl kurios yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, turi turėti pasekmių pagal tarptautinę teisę, įskaitant tikslines sankcijas“, – perspėjo D. Sassoli.

Baltarusijoje jau ketvirtą dieną iš eilės jėga malšinami protestai, sulaikyti beveik 7 tūkst. žmonių.

Protestuotojai nesutinka su preliminariais rinkimų rezultatais, rodančiais, kad dabartinis valstybės vadovas A. Lukašenka užtikrino 80,08 proc. , o pagrindinė jo varžovė Sviatlana Cichanouskaja – 10,9 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių