ES įsipareigojo Turkijai skirti 1 mlrd. eurų šalies atstatymui po žemės drebėjimo

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) pirmadienį pareiškė, kad Turkijai bus skirtas milijardas eurų padėti atstatyti šalį po praėjusį mėnesį įvykusio pražūtingo žemės drebėjimo.

Paramos teikėjų konferencijoje ji sakė, kad Briuselis taip pat skirs 108 mln. eurų humanitarinei pagalbai kaimyninėje Sirijoje.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį tarptautiniams donorams pranešė, kad jo šaliai per pražūtingą žemės drebėjimą padaryta žala vertinama maždaug 104 mlrd. JAV dolerių (97 mlrd. eurų).

„Nepaisant jos ekonominės padėties, jokia šalis negali viena kovoti su tokio masto katastrofa“, – teigė Turkijos lyderis nuotoliniu būdu kreipdamasis į Briuselyje vykusios konferencijos dalyvius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip .........

taip ......... portretas
''įsipareigojo'' ................ palyginus , kai ES vien Ukrainai skyrė 7,2 mlrd. , o 2023 papildomai pridės dar 18 mlrd.

Anonimas

Anonimas portretas
tie isipareigoimai nebus 1 saliski o reikalaus kad pripazintu skandinavus nato nors zmoniu to nieks neklausia o sunbergeris ded i kelnes nes ji spaudzia globalistai ir atsistatydint neleidzia matomai prisidirbes iki ausu tai tokius ir laiko kaip ursule s....?=0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių