ES ir JT smerkia smurto protrūkį Vašingtone

Europos Sąjungos pareigūnai išreiškė savo šoką dėl „puolimo prieš JAV demokratiją“, kai tūkstančiai kadenciją baigiančio JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkų trečiadienį šturmavo JAV Kongresą.

„Tai šokas – matyti šio vakaro scenas Vašingtone“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis.

„Pasaulio akyse Amerikos demokratija šįvakar atrodo apsiausta“, – tame pačiame socialiniame tinkle rašė ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.

„Tai neregėtas puolimas prieš JAV demokratiją, jos institucijas ir įstatymo viršenybę. Tai – ne Amerika. Lapkričio 3-iosios rinkimų rezultatai privalo būti visiškai gerbiami“, – sakė J. Borrellis, paminėdamas JAV prezidento rinkimus, kuriuose D. Trumpą įveikė Joe Bidenas.

Tai šokas – matyti šio vakaro scenas Vašingtone.

J. Borrellis pagyrė J. Bideną, kuris anksčiau pasakė kalbą ir protestuotojų įsiveržimą į JAV Kongresą pavadino maištu.

„JAV demokratijos jėga nugalės ekstremistinius individus“, – sakė J. Borrellis.

Ch. Michelis savo žinutėje rašė, kad JAV Kongresas yra „demokratijos šventovė“, ir pridūrė: „Tikime, kad JAV užtikrins taikų valdžios perdavimą Joe Bidenui.“

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas ir Generalinės Asamblėjos pirmininkas Volkanas Bozkiras pasmerkė trečiadienį prasiveržusį smurtą JAV Kapitolijuje.

A. Guterresas, pasak jo atstovo Stephane'o Dujarričiaus, buvo „nuliūdęs“ dėl Donaldo Trumpo šalininkų įsiveržimo į JAV Kapitolijaus pastatą.

„Tokiomis aplinkybėmis svarbu, kad politiniai lyderiai paragintų savo rėmėjus susilaikyti nuo smurto ir gerbti demokratinius procesus bei teisės viršenybę“, – pranešime teigė S. Dujarričius.

Tuo tarpu buvęs Turkijos ministras V. Bozkiras pabrėžė ypatingą JT ir JAV, kaip organizaciją priimančios šalies, santykį.

„Esu labai sunerimęs dėl smurto Kapitolijuje, Vašingtone ir demokratinių procesų sutrikdymų JT priimančioje valstybėje“, – teigė V. Bozkiras.

„JAV yra viena pagrindinių pasaulio demokratijų. Tikiu, kad taika ir pagarba demokratiniams procesams mus priimančioje šalyje nugalės šiuo kritiniu metu“, – sakoma V. Bozkiro pranešime.


Šiame straipsnyje: JAVriaušėskapitolijusES

NAUJAUSI KOMENTARAI

TIK SMERKIA ?...

TIK SMERKIA ?... portretas
O kur tokios šiandien populiarios SANKCIJOS? Ko tylite, kaip šunyčiai gavę per uodegą? Sankcijos turėtų būti visiems vienodai skiriamos. Ir iš abiejų pusių....

Lietuvis

Lietuvis portretas
Lietuvos polinės padugnės laižė batus Trampui dabar laižys Baidenui.

kai

kai portretas
visokios padugnes ANTIFA ir BLM plese parduotuves ir kele riauses viskas gerai nes jie buvo pries Trumpa ir beveik visa amerikos ziniasklaida kuri palaiko demokratus tik kurste tuos neramumus tai dabar kai zmones isejo i aikste ir pareiske savo nuomone kuri priestarauja demokratams tai jie riausininkai spjaut norisi i tokia demokratija
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių