Estija paskelbė Karibuose dingusio buriuotojo tarptautinę paiešką

  • Teksto dydis:

Estija kreipėsi į Interpolą, kad būtų paskelbta praeito mėnesio viduryje Karibuose netoli Jamaikos dingusio estų buriuotojo Andreas Sipsakas (Andrėjo Sipsako) ir jo jachtos paieška, antradienį pranešė regioninis laikraštis „Virumaa Teataja“.

„Tarptautinio bendradarbiavimo pagrindu Policijos ir sienų apsaugos valdyba išsiuntė užklausas Peru, Jamaikai, Panamai ir Kolumbijai, bet, deja, negavome jokio teigiamo atsako“, – sakė šios tarnybos jūrų stebėjimo centro vadovas Ivaras Treffneris (Ivaras Trefneris).

Pasak jo, Talinas negali koordinuoti vietos paieškų, vykdomų šių šalių tarnybų.

Policijos ir sienų apsaugos valdyba buvo informuota apie 40-mečio A. Sipsako birželio 11-ąją, kai iš jo jachtos Karibų jūroje buvo paleisti du avariniai radijo plūdurai.

Buriavimo asociacijos „Seven Seas Cruising“ duomenimis, birželio 11-ąją A. Sipsakas iš savo jachtos „Salacia“ išmetė du radijo plūdurus, transliuojančius nelaimės signalą, plaukdamas iš Jamaikos į Kolumbiją. Nurodoma, kad jachtoje yra keturvietė gelbėjimosi valtis, o buriuotojas turėjo pakankamai atsargų kelionei aplink pasaulį. Be to, jo sveikata nebuvo sutrikusi.

Yra žinoma, kad vėliausias A. Sipsako aplankytas uostas – Negrilio miestas Jamaikoje.

„Gavus nelaimės pranešimą susisiekėme su šio vyro artimaisiais ir Kolumbijos tarnybomis, atsakingoms už sritį, iš kurios buvo gautas nelaimės signalas, - aiškino I. Treffneris. – Susisiekėme su jūrų stebėjimo centru Majamyje, Jungtinėse Valstijose. Tuomet tą teritoriją patikrino JAV Pakrančių sargybos kateris ir lėktuvas, bet jokių nelaimės pėdsakų jie nerado.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių