Pereiti į pagrindinį turinį

Estijoje koronavirusą besigydantis vyras: noriu vėl džiaugtis gyvenimu kaip dovana

2020-03-06 09:22
DMN inf.

Estija praėjusią savaitę pranešė, kad šalyje nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis. Infekcija buvo patvirtinta šalyje gyvenančiam Irano piliečiui, kuris šiuo metu nori susigrąžinti sveikatą ir džiaugtis antru šansu gyvenime, skelbia portalas 15min.lt, remdamasis „Postimees“.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Iranietis atskleidė šiuo metu labiausiai norintis, kad sugrįžtų sveikata ir jis vėl galėtų džiaugtis gyvenimu kaip dovana, kurią gavo antrą kartą.

Vyras Irane lankėsi praėjusį mėnesį – ten buvo su savo dukra.

„Kai buvau Irane, pareigūnai sakė, kad šalyje nėra jokio koronaviruso. Daug žmonių net nematė poreikio dėvėti kaukes ar imtis kitokių priemonių išvengti infekcijos. Vėliau paaiškėjo, kad vyriausybė melavo kelias savaites ir slėpė faktą, kad COVID-19 pasiekė Iraną. Dėl politinių priežasčių“, – sakė vyras.

Po kiek laiko vyras išvyko iš Irano į Turkiją. „Tą dieną, kai išvykau iš Turkijos, šeima pasakė, kad mūsų mieste virusas buvo diagnozuotas trims žmonėms. Tada pradėjau galvoti, kad jį pasigavau ir pats“, – pasakojo iranietis ir pridūrė, kad tuo metu pradėjo kosėti sausai.

Po trijų dienų vyras išskrido į Rygą, tačiau, kaip pats teigė, jautėsi gerai. Pasiekęs Rygą, iranietis autobusu važiavo į Taliną, tačiau mintis, kad jis yra užsikrėtęs koronavirusu nedavė ramybės. Atvykęs į Taliną vyras nusprendė paskambinti karštąja linija ir išsikviesti medikus – jie pasitiko iranietį su apsauginiais kostiumais ir nugabeno vyrą į ligoninę.

Po kiek laiko vyro baimė pasitvirtino – jam buvo diagnozuotas koronavirusas.

Kovo 6 dienos rytą paskelbta, kad šiuo metu Estijoje koronavirusas nustatytas penkiems asmenims.

Estijoje naujojo koronaviruso infekcija ketvirtadienį buvo nustatyta dviem Talino gyventojams, tad bendras užsikrėtusiųjų skaičius šalyje padidėjo iki penkių, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.

Sveikatos apsaugos departamentas informavo, kad naujieji pacientai sekmadienį lėktuvu grįžo iš Bergamo miesto šiaurės Italijoje, apimtoje didžiausio Europoje koronaviruso protrūkio.

Per ketvirtadienį vakare surengtą Sveikatos apsaugos departamento spaudos konferenciją buvo pranešta, kad vienam vidutinio amžiaus pacientui, parskridusiam iš Bergamo į Taliną, susirgimas COVID-19 pasireiškė aukšta temperatūra ir pasunkėjusiu kvėpavimu. Departamentas susisiekė su žmonėmis, kontaktavusiais su šiuo asmeniu.

Kitas pacientas yra 20-metis Talino gyventojas, iš Bergamo lėktuvu atskridęs į Rygą. Jam pasireiškė kosulys. Sveikatos apsaugos departamentas šiuo metu aiškinasi, su kuo šis pacientas galėjo kontaktuoti.

Ketvirtadienį Estijoje buvo atlikta iš viso 10 testų koronaviruso infekcijai nustatyti; du iš jų buvo teigiami.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 80-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80,5 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 3 tūkstančiai infekuotųjų jau mirė.

Už Kinijos ribų užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė beveik 15 tūkstančių, 267 žmonės mirė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų