Estų kariniai instruktoriai perkelti iš Irako į Kuveitą

Irako pajėgų misijoje dalyvavę šeši Estijos kariai ketvirtadienio popietę atvyko į Kuveitą, nusprendus juos perkelti po Irano raketų smūgių irakiečių bazėms, kuriose yra laikoma amerikiečių karių, pranešė kariškiai.

Į Kuveitą buvo perkelti JAV vadovaujamos koalicijos, kovojančios su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), operacijoje „Įgimtas ryžtas“ (Operation Inherent Resolve, OIR) dalyvavę kariai iš Ain al Asado bazės, tapusios vienu iš dviejų iraniečių smūgių taikinių.

Trečiadienį į Kuveitą išvyko Estijos kontingento Irake vadas pulkininkas Tonu Miilis (Tenus Mylis), aukšto rango OIR štabo narys. Tokiu būdu į šią šalį buvo perkelti visi septyni misijoje Irake dalyvavę estų kariškiai, BNS sakė kariuomenės atstovai.

Irano raketų smūgis buvo atsakas į praeitą savaitę JAV surengtą karinį smūgį Bagdade, per kurį buvo nukautas itin įtakingas iraniečių generolas Qasemas Soleimani (Kasemas Soleimanis).

Per tuos smūgius nežuvo nė vienas koalicijos arba irakiečių karys, o žiniasklaida pranešė, kad JAV žinojo apie artėjančią ataką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių