Europolas: suimta 10 žmonių, pavogusių daugiau kaip 100 mln. dolerių kriptovaliutomis

JAV, Kanados ir kelių Europos šalių teisėsaugos institucijos likvidavo nusikalstamą grupuotę, kuri iš žinomų žmonių pavogė daugiau kaip 100 mln. dolerių kriptovaliutomis. Tai trečiadienį pranešė Europos policijos agentūra – Europolas.

Gautomis žiniomis, aštuoni žmonės buvo suimti vasario 9 d., kur konkrečiai – nenurodoma. Prieš tai po vieną žmogų buvo suimta Belgijoje ir Maltoje.

„2020 metais nusikaltėlių atakų aukomis tapo tūkstančiai žmonių, tarp jų – įtakingi tinklaraštininkai, žinomi sportininkai, muzikantai ir jų šeimos Jungtinėse Valstijose, – informavo Europolo atstovai. – Programišiai pavogė iš jų daugiau kaip 100 mln. dolerių kriptovaliutomis, neteisėtai gavę prieigą prie jų telefonų“.

Grupuotės nariai taip pat vogė asmeninio pobūdžio duomenis bei pinigus ir skelbė informaciją socialiniuose tinkluose savo aukų vardu.

Šis tyrimas, kuriame, be JAV ir Kanados, dalyvavo Belgija, Didžioji Britanija ir Malta, buvo pradėtas prieš maždaug metus. Prie jo prisidėjo Europolas, kuris koordinavo suinteresuotų šalių pareigūnų veiksmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių