EŽTT pareikalavo paleisti A. Navalną

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) pareikalavo, kad Rusijos valdžia paleistų suimtą opozicionierių Aleksejų Navalną, trečiadienį pranešė jo advokatė Olga Michailova.

„Europos Žmogaus Teisių Teismas pritaikė teismo reglamento 39 taisyklę ir nusprendė, kad Rusijos vyriausybė nedelsiant turi paleisti A. Navalną iš tardymo izoliatoriaus“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ji.

Advokatė pabrėžė, kad tokį sprendimą „EŽTT priėmė primą kartą, ir Rusijos valdžia privalo jį vykdyti“.

Teismo nutartyje, kurios kopija paskelbta A. Navalno tinklaraštyje, sakoma, kad teismo sprendimas įsigalioja nedelsiant.

Šį sprendimą EŽTT priėmė „peržiūrėjęs aplinkybes ir grėsmės pareiškėjo gyvybei galimybę“, atsižvelgdamas į „bendras pareiškėjo sulaikymo aplinkybes“.

Teismas pažymėjo, kad apsaugos priemonių imamasi „nepadarant žalos sprendimui iš esmės šioje byloje“.

A. Navalnui vasario pradžioje buvo skirta beveik trejų metų laisvės atėmimo bausmė už tai, kad pažeidė 2014 metais lėšų grobstymo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas.

Anksčiau A. Navalnas ir jo advokatai pareiškė manantys, kad šis Maskvos teismo sprendimas yra neteisėtas ir sieks jo panaikinimo.

A. Navalnas buvo sulaikytas sausio 17 dieną, vos atskridęs į vieną Maskvos oro uostą iš Vokietijos, kur gydėsi po praėjusių metų vasarą įvykdyto apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, dėl kurio jis kaltina Kremlių ir Federalinę saugumo tarnybą (FSB).

Jo sulaikymas daugelyje Rusijos miestų išprovokavo masines demonstracijas du savaitgalius iš eilės, per kurias saugumo pajėgos sulaikė per 10 tūkst. žmonių.

Po to A. Navalno komanda masines demonstracijas atidėjo iki pavasario ar vasaros, tačiau paragino jo rėmėjus išnaudoti Valentino dieną išbandant naujas ir saugesnes protesto formas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
..na,kodel --jis isdavikas?? Navalnas grizo i savo tevyne-rusija ,nes jis opozicionierius ,kovojantis pries jam ir jo kolegoms nepriimtina dabartines valdzios politika Rusijos vidujeJIS niekur nebega[[,kaip bialorussiu opozicionieriai---plaukia i Lietuva,i Lenkija ir is uzsieniu kirshina savo tautiecius]] Man atrodo ,kad Navalnas elgiasi teisingai,,myli savo tevyne ir niekur ne strakalioja .. Tik labai gaila zmogaus JIS savo siekiais panashus i XX1 amziaus DonKichota,,,nes tokioje dideleje valstybeje " uzdegti " dar viena revoliucija ...neimanoma ,,,,rusai ir nori RAMYBES ir TAIKOS.. o neramumai ---tai kova,kraujas ,praradimai

EŽTT tegul paklausia Merkel...

EŽTT tegul paklausia Merkel... portretas
Ką darė ir kuo užsiiminėjo Rusijos valstybės išdavikas Navalnas Vokietijoje? Jeigu jiems buvo "toks svarbus" tas Navalnas - kodėl ir kuriam tikslui jį pasiuntė atgal į Rusiją? Tai viena. O antra - Rusija laisva ir nepriklausoma valstybė, gyvena pagal savo valstybės įstatymus, o ne kažkokius EŽTT.

Anonimas

Anonimas portretas
Asanžas yra daug labiau vertas paleisti, kodėl tie suskiai iš EŽTT to nereikalauja ? O šitas išgama tegul sėdi.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių