G7 šalys smerkia smurto naudojimą prieš protestuotojus Mianmare

Didžiojo septyneto (G7) šalių užsienio reikalų ministrai antradienį pareiškė „griežtai smerkiantys“ Mianmaro saugumo pajėgų vykdomą smurtą prieš protestuotojus ir paragino jas „kuo labiau apriboti savo veiksmus bei gerbti žmogaus teises ir tarptautinę teisę“.

G7 grupė, kurią sudaro Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija, Jungtinė Karalystė (JK) ir JAV, taip pat Europos Sąjungos (ES) vyriausiasis įgaliotinis, pakartojo prieštaraujanti vasario 1-osios perversmui ir vis griežtesniam atsakui į demonstracijas prieš perversmą.

„Tikros amunicijos naudojimas prieš neginkluotus žmones yra nepriimtinas. Visi, reaguojantys į taikius protestus smurtu, privalo būti patraukti atsakomybėn“, – teigiama G7 grupės šalių užsienio reikalų ministrų pareiškime.

„Mes toliau vieningai smerkiame perversmą Mianmare. Dar kartą raginame nedelsiant ir besąlygiškai paleisti savavališkai sulaikytus asmenis, tarp kurių valstybės patarėja Aung San Suu Kyi ir prezidentas Win Myintas, ir toliau remiame Mianmaro žmones, jiems siekiant demokratijos ir laisvės“, – pažymima pareiškime.

Vasario 1 d. Mianmaro kariuomenė užgrobė valdžią. Protestuotojai reikalauja grąžinti valdžią nuverstai Aung San Suu Kyi civilinei vyriausybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
/musu/ demon kratinys/ tyli del sio banditizmo jiems svarbiau rusu bei gudu politprieplakos kurias skriaudzia savi o je bega pas savus nes svetymi butu pribaige o mes lotume kaip savi zus tai turite proga ko nelojate juk tai vakaru demonai zudo o jus tylite nes to liepe iliuminatai ar ne taip politprieplakos?;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių