Pražūtingas traukinių susidūrimas Graikijoje: žuvusių žmonių skaičius auga

Šiaurės Graikijoje keleivinis traukinys, kuriuo važiavo šimtai žmonių, tarp jų daug universitetų studentų, grįžtančių namo po atostogų, lėkdamas dideliu greičiu susidūrė su priešais atvažiuojančiu krovininiu traukiniu.

Žuvo mažiausiai 36 žmonės ir maždaug 85 buvo sužeisti, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Keli vagonai nuvažiavo nuo bėgių ir mažiausiai trys užsidegė prieš pat vidurnaktį, kai netoli Tempės miesto keleivinis traukinys, išvažiuodamas iš geležinkelio požeminės pervažos, susidūrė su krovininiu traukiniu.

Gelbėtojai trečiadienį prieš aušrą prožektoriais apšvietė įvykio vietą, karštligiškai ieškodami išgyvenusių žmonių dūmuose paskendusiose nuolaužose.

Išaušus jie pradėjo dirbti su sunkiąja technika, kuri buvo atvežta tam, kad pradėtų gabenti dideles traukinių dalis. Atrodė, kad trečiasis keleivinio traukinio vagonas gulėjo ant sutrupintų pirmųjų dviejų vagonų likučių, į kuriuos avarinės tarnybos nukreipė savo dėmesį.

Pareigūnai teigė, kad daugelis traukinio, vykusio iš Atėnų į Salonikus, keleivių buvo universitetų studentai, grįžtantys namo po karnavalo šventės ilgąjį savaitgalį.

„Tai siaubinga tragedija, kurią sunku suvokti, – sakė sveikatos apsaugos ministro pavaduotoja Mina Gaga. – Man labai gaila šių vaikų tėvų.“

Graikijos ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) turėtų apsilankyti įvykio vietoje vėliau tą pačią dieną.

Išgyvenusieji pasakojo, kad nuo smūgio keli keleiviai iškrito pro traukinio vagonų langus. Pasak jų, kiti kovojo, kad išsilaisvintų po to, kai keleivinis traukinys susvyravo ir atsitrenkė į žemę netoli tarpeklio, maždaug už 380 km į šiaurę nuo Atėnų.

Pasak Graikijos geležinkelininkų profsąjungos pirmininko Janio Nitso (Yannio Nitso), per avariją žuvo aštuoni geležinkelio darbuotojai, įskaitant du krovininio ir du keleivinio traukinio mašinistus.

Sudėtingos sąlygos

Traukiniai susidūrė prieš pat Tempės slėnį – tarpeklį, skiriantį Tesalijos ir Makedonijos regionus. Tesalijos regiono gubernatorius Kostas Agorastas (Kostas Agorastos) Graikijos televizijai „Skai Television“ sakė, kad abu traukiniai važiavo dideliu greičiu.

Gelbėtojai su galvos žibintais dirbo tirštuose dūmuose, traukdami iš vagonų sumaitoto metalo gabalus ir ieškodami įstrigusių kūnų. Kiti su žibintuvėliais žvalgė lauką ir tikrino po nuolaužomis. Manoma, kad keli žuvusieji buvo rasti restorano vagone netoli keleivinio traukinio priekio.

Graikijos priešgaisrinė tarnyba pranešė, kad maždaug 66 žmonės buvo paguldyti į ligoninę, iš jų šeši – į reanimaciją.

„Evakuacijos procesas tęsiasi ir vyksta labai sudėtingomis sąlygomis dėl dviejų traukinių susidūrimo rimtumo“, – sakė ugniagesių tarnybos atstovas spaudai Vasilis Vatrakogianis (Vassilis Vathrakogiannis).

Galimos susidūrimo priežastys iš karto nebuvo aiškios. Policija apklausė du geležinkelio pareigūnus, tačiau jie nebuvo sulaikyti.

Nesunkiai sužeisti arba nenukentėję keleiviai autobusais buvo nugabenti į Salonikus, esančius už 130 km į šiaurę. Policija surašė atvykusių keleivių vardus ir pavardes, siekdama surasti galimai dingusius asmenis.

Išgyvenęs paauglys, kuris žurnalistams nepasakė savo vardo, sakė, kad prieš pat avariją pajuto stiprų stabdymą ir pamatė kibirkštis, o tada traukinys staiga sustojo.

„Mūsų vagonas nenuvažiavo nuo bėgių, bet priekyje važiavę vagonai buvo sudaužyti“, – sakė jis, akivaizdžiai sukrėstas.

Jis pridūrė, kad pirmas vagonas užsidegė, o jis krepšiu išdaužė ketvirtojo vagono langą ir pabėgo.

Geležinkelio operatorius „Hellenic Train“ pranešė, kad keleiviniame traukinyje, vykstančiame į Salonikus, antrą pagal dydį Graikijos miestą, buvo apie 350 keleivių.

Pareigūnai sakė, kad buvo kreiptasi į kariuomenę pagalbos.

„Hellenic Train“, kuri pastaraisiais metais pradėjo teikti greitojo susisiekimo paslaugas, valdo Italijos „FS Group“, teikianti geležinkelių paslaugas keliose Europos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žiauru. Pagarba žuvusiems, užuojauta artimiesiems. Ar ten lietuvių nebuvo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių