Iš griežto režimo kalėjimo pabėgo itin pavojingi kaliniai: jie padarys bet ką, kad liktų laisvėje

Portugalijoje iš griežto režimo kalėjimo pabėgo penki itin pavojingi kaliniai. Tarp bėglių ir užsieniečiai, o pora nusikaltėlių tokių, kurie kalėti turėjo ketvirtį amžiaus už prekybą narkotikais ir žmonių grobimą. Policijos pastangos bergždžios, o gyventojai ir turistai perspėjami, kad bėgliai bet kokia kaina stengsis likti laisvėje.

Net penki kaliniai savaitgalį paspruko iš griežto saugumo kalėjimo Portugalijoje, už 70 km į šiaurę nuo sostinės Lisabonos. Tiesiog perlipo sienas.

„Jiems pavyko peršokti tinklą, nes pakraščiuose nėra sargybinių. Peršokę pasistatė kopėčias prie sienos, bendrininkai jas parūpino, ir iš ten rankų darbo virve perlipo“, – informavo Kalėjimų sargybinių profsąjungos atstovas Frederico Morais.

Viskas suplanuota – gatvėje jų laukė du automobiliai ir dingo kaip į vandenį. Žmonės įspėjami saugotis, nes nusikaltėliai itin pavojingi.

Labai gerai pasirengę, labai pavojingi, keliskart jau bandę bėgti iš kalėjimo, ir jie padarys bet ką, kad liktų laisvėje.

„Labai gerai pasirengę, labai pavojingi, keliskart jau bandę bėgti iš kalėjimo, ir jie padarys bet ką, kad liktų laisvėje. Turiu omenyje bet ką, net sukels pavojų žmogaus gyvybei“, – įspėjo teisminės policijos vadovas Luís Neves.

Bėgliai – įvairių šalių nusikaltėliai nuo 33 iki 61 metų, visi – nemenko kalibro banditai.

Vienas jų – 39-erių britas, gavęs devynis metus kalėti už žmogaus pagrobimą ir apiplėšimą.

O vyriausias – 61 metų portugalas, ginkluotus plėšimus vykdžiusios gaujos vadeiva, net 25 metams pasodintas už narkotikų gabenimą ir pagrobimą.

Dar vienas bėglys irgi ketvirčiui amžiaus už grotų pasiųstas portugalas, likę Argentinos ir Sakartvelo nusikaltėliai.

„Argentino“ ir „Cigano“, abu jau bandė bėgti iš Monsanto kalėjimo 2017 ir 2018 metais. Ir kaip sodinate juos į tą patį kalėjimą?“ – klausė kalėjimų sargybinių profsąjungos atstovas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Keliuose – kontrolė, sustiprinta patikra ir oro uostuose.

„Informuoti visi pasienio daliniai, tai yra, ir oro uostai, jei tai būtų vienas iš jų pabėgimo maršrutų“, – sakė Kriminalinių tyrimų skyriaus inspektorius Rodrigues dos Santos.

Aiškėja, kad kalėjime nebuvo sargybos bokštų, o ir budėjo esą perpus mažiau prižiūrėtojų nei rekomenduojama.

Vadovybė teisinasi.

„Kriminalinei policijai pranešta po 40 minučių, nes pabėgimas pastebėtas tik kaliniams grįžtant į kameras. Dirbo 33 prižiūrėtojai. Tai įprastinė pamaina, pagal kalinių skaičių. Nekilo problemų dėl darbuotojų trūkumo“, – tikino Reintegracijos ir kalėjimų tarnybų generalinis direktorius Rui Abrunhosa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prajuokino

Prajuokino portretas
Pabėgo du idiotai ir trys seniai kurie vos paeina DDD. Baikit nesamones rasinet.

egd

egd portretas
kuom tai surista su kauno diena?

Rasa

Rasa portretas
Per tinklą turėtų tekėti elektros srovė.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių