„Gydytojai be sienų“: Braziliją dėl COVID-19 yra apėmusi „humanitarinė katastrofa“

„Nesėkmingas“ Brazilijos atsakas į COVID-19 privedė šalį prie „humanitarinės katastrofos“, ketvirtadienį teigė organizacija „Gydytojai be sienų“ ir apkaltino šalies prezidento Jairo Bolsonaro vyriausybę dar labiau pasunkinant šią sveikatos krizę.

„Politinės valios trūkumas tinkamai reaguoti į pandemiją žudo brazilus tūkstančiais“, – teigė ši humanitarinė organizacija.

Pasak „Gydytojai be sienų“, 212 mln. gyventojų turinti Brazilija tapo dabartiniu pandemijos epicentru. Praėjusią savaitę šaliai teko 11 proc. visų COVID-19 atvejų ir 26,2 proc. mirčių nuo COVID-19 pasaulyje.

Brazilijoje infekcija iš viso nusinešė jau daugiau kaip 360 tūkst. žmonių gyvybių. Pagal mirčių skaičių šalis atsilieka tik nuo JAV. Šalies prezidentas J. Bolsonaras ilgai nuvertino koronaviruso grėsmę, o pandemijos pradžioje net pavadino infekciją „lengvu gripu“.

„Šie stulbinantys skaičiai yra akivaizdus įrodymas, kad valdžios institucijos nesugeba suvaldyti sveikatos ir humanitarinių krizių šalyje ir apsaugoti brazilų, ypač pažeidžiamiausių“, – sakoma pranešime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai aukokit ASMENINIUS pinigus,nereketavę kitų

tai aukokit ASMENINIUS pinigus,nereketavę kitų portretas
visi turi problemų sočiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių