Gydytojas: tyrimai neparodė nuodų pėdsakų A. Navalno organizme

Medikai dar neaptiko jokių Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno apnuodijimo įrodymų, penktadienį pareiškė Omsko ligoninės, kur jis gydomas, vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Anatolijus Kaliničenka.

„Kol kas jokių nuodų neaptikta kraujyje ir šlapime, nėra jokių jų buvimo pėdsakų“, – tvirtino medikas, dar pridūręs, kad A. Navalno būklė tebėra „nestabili“.

„Apnuodijimo“ diagnozę vis dar turime galvoje, bet tikrai nemanome, kad pacientas buvo apnuodytas“, – sakė jis.

„Praktiškai turime diagnozę“, – nurodė A. Kaliničenka ir pridūrė, kad informacija buvo perduota A. Navalno šeimai.

„Paciento būklė nestabili, patartina atsisakyti bet kokio transportavimo“, – sakė jis, į Omską atskridus lėktuvui, kuriuo A. Navalnas turėjo būti nuskraidintas gydyti į Vokietiją.

Tuo metu A. Navalno Kovos su korupcija fondo (FBK) direktorius Ivanas Ždanovas žurnalistams anksčiau penktadienį pranešė, kad policija esą aptiko kažkokios „mirtinos medžiagos“, pavojingos ne tik pačiam opozicionieriui, bet ir aplinkiniams.

„Buvome vyriausiojo gydytojo kabinete, tą akimirką į kabinetą įeina transporto milicijos atstovė ir telefone rodo: rasta štai šios medžiagos... Mes priėjome prie tos transporto milicijos atstovės, kuri priėjo su telefonu, [ir klausiame]: „Kokios medžiagos?“ Ji sako, kad tai tyrimo paslaptis, kad jie negali pasakyti, bet ši medžiaga mirtina, ši medžiaga kelia grėsmę ne tik Aleksejaus gyvybei, bet ir aplinkiniams, visi aplinkui privalo būti su apsauginiais kostiumais“, – pasakojo I. Ždanovas.

A. Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, vienas balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, ketvirtadienį buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

Jo atstovė Kira Jarmyš ketvirtadienį sakė, kad A. Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na NEGALI to BUTI. Ponas Linkevicius taip stengesi, taip stengesi nutrutinti nurasyta Navalna ......

Faktas

Faktas portretas
Užuojauta Lietuvos mankurtams. Atkaklūs, visur nori matyti neigiamus dalykus. Juk nuolat šmeižti Rusiją lietyuvams tapo gyvenimo prasmė.

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Tokį komentarą rašanti Birutės komentarui atsaką būtinai reikia išaiškinti.Jis nevertas laisvės.Jis pakeltu ranką prieš bet ką.Jis palaikantis žudikus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių